ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ !


ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ !


Ο Υπεραθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος, από το Γύθειο, αναδεικνύεται σε έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές του Μαραθωνίου δρόμου.

Στις 18 Μαΐου 2013, στην Κίνα κατέκτησε την 1η θέση στο δυσκολότερο ίσως Μαραθώνιο δρόμο μήκους 42.195 μέτρων κατά μήκος του Σινικού τοίχους. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 2.600 αθλητές σε διάφορες βαθμίδες δυσκολίας σε μια διαδρομή που περιλαμβάνει και 5.164 σκαλιά. Ο Δημήτρης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 3 ώρες, 9 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

Το συγκινητικό της κούρσας της Κίνας είναι ότι και οι 3 πρώτοι ανήκουν στην ίδια ομάδα της Salomon και τερμάτισαν συγχρόνως όλοι μαζί (ο Έλληνας Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο ΑμερικάνοςJorge Maravilla και ο Νεοζηλανδός  Jonathan Wyatt). Ο επόμενος που τερμάτισε εμφανίστηκε μετά από 24 λεπτά περίπου γεγονός που δείχνει τη μεγάλη τους κλάση.

Ο Δημήτρης που παλιά έτρεχε με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έχει αναδειχθεί 2 φορές Πανελληνιονίκης (2009 και 2011) αγωνίζεται πλέον με την διεθνή ομάδα της Salomon (διεθνής εταιρεία αθλητικών παπουτσιών που ειδικεύεται στους αγώνες ορεινού τρεξίματος) και τον περασμένο μήνα αγωνίσθηκε στην Αμερική, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ολλανδία. Προπονητής του Δημήτρη είναι ο Νίκος Πολιάς 7 φορές Πανελληνιονίκης και κάτοχος του ρεκόρ αγώνων (που δεν έχει καταρριφθεί ακόμα).

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος έχει ήδη δηλώσει ότι θα αγωνισθεί στον αγώνα δρόμου 25 χιλιομέτρων (περισσότερο από έναν ημιμαραθώνιο) που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου από Αρεόπολη στο Γύθειο προς τιμή του Χαρίλαου Βασιλάκου.

Εκτενής συνέντευξη του Δημήτρη Θεοδωρακάκου προς τον Ντόναλντ Μακφαίηλ δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου 2013 της «Αδούλωτης Μάνης».