Ν.Π Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανατολικής Μάνης


Δήμος Ανατολικής Μάνης : Σύγχρονο εργαστήρι καλλιτεχνικής απασχόλησης


Θεατρική αγωγή, θεατρικό παιγνίδι, δημιουργικός χορός θα κυριαρχήσουν φέτος το καλοκαίρι στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει και σύντομα θα υλοποιήσει το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου με τη λειτουργία Σύγχρονου εργαστηρίου καλλιτεχνικής απασχόλησης.

Ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που θα στεγάσει το όραμα και την αγάπη για δημιουργία και έκφραση όλων των ηλικιών υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων δημιουργών από το ντόπιο καλλιτεχνικό και πολιτισμικό δυναμικό.

Οι δράσεις του εργαστηρίου θα είναι πολλαπλές.

Εργαστήρι θεατρικής αγωγής για παιδιά οκτώ έως δώδεκα ετών

Εργαστήρι θεατρικής αγωγής εφήβων δεκατριών έως δεκαεπτά ετών

Εργαστήρι θεατρικής αγωγής ενηλίκων από δεκαοκτώ ετών και άνω

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάζουν δημιουργικά και να δημιουργούν διασκεδάζοντας με θεατρικό παιγνίδι, δημιουργικό χορό, αυτοσχεδιασμό.

Παράλληλα υπάρχει η πρόθεση λειτουργίας και θεατρικής ομάδας για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν όχι μόνο ως ερασιτέχνες ηθοποιοί σε παραστάσεις αλλά και ως συμμετέχοντες στην όλη διαδικασία προετοιμασίας και παρουσίασης θεατρικής παράστασης. Οι τομείς  που θα κινηθεί η θεατρική διδασκαλία είναι η ορθοφωνία, η διδασκαλία και ανάλυση κειμένου, η σκηνογραφία, η δραματουργία, ιστορία τέχνης κ.α.  

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι θα λειτουργήσει αρχικά στο Γύθειο και πρόθεση είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής απασχόλησης να παρουσιάζεται στους πολίτες κατά τις θερινές περιόδους.

Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλλουν χρήματα, ενώ εγγραφές θα γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του θερινού κύκλου των μαθημάτων.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στο Γύθειο στη σχολή χορού Χριστιάνου Μαραβέλια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανατολικής Μάνης και στο τηλέφωνο 2733360348.