Εκδημία ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΡΟΥΤΣΗ


Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Μαΐου 2013, ο αιδεσιμολογιώτατος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης και συνταξιούχος εκπαιδευτικός πρωτ. Παναγιώτης Ρούτσης.

Ο πατήρ Παναγιώτης Ρούτσης, του Σοφιανού και της Μαρίας, γεννήθηκε στις 9/9/1944 στα Ανώγεια. Ήταν παντρεμένος με τη Χριστίνα Μιχαλοπούλου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Μαρία και τη Φωτεινή.

Αρχικά διατέλεσε εφημέριος Λευκοχώματος, ενώ από το 1975 υπηρετούσε ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης. Με πτυχίο θεολογικής σχολής, αλλά και πτυχίο από το Τμήμα Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, δίδαξε, από το 1978 έως το 2003, στο Λύκειο Ξηροκαμπίου και στο 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης.

Ο π. Παναγιώτης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Σπάρτης, τόσο για το θεόπνευστο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, όσο και για τον εκπαιδευτικό του ρόλο, ως καθηγητής επί σειρά ετών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Λακωνίας, που του είχε χαρίσει την εκτίμηση και το σεβασμό των  μαθητών και συναδέλφων του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 5.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης.