1η Ανθοκομική Έκθεση Γυθείου


1η Ανθοκομική Έκθεση Γυθείου - Η 1η γιορτή λουλουδιών στο Γύθειο είναι γεγονός

Γέμισε χρώματα και αρώματα το Γύθειο 6 & 7 Μαΐου 2013 στην 1η γιορτή λουλουδιών, που άνθισε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και την οποία επισκέφθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα σε έναν ακόμα θεσμό ο οποίος θα χαρακτηρίζει και αυτός το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και του Δήμου Ανατολικής Μάνης τα επόμενα χρόνια.

Την έκθεση οργάνωσε και πραγματοποίησε το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος προβάλλοντας έτσι μία ακόμα πτυχή της παραγωγικής  δραστηριότητας του Δήμου.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν  η πλειονότητα των επιχειρηματιών, ανθοπωλών, αγροτών, παραγωγών και φυτωριούχων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.  

Οι επισκέπτες της έκθεσης γνώρισαν πραγματικά τον κόσμο των φυτών και λουλουδιών, που έχουν την δυνατότητα να στολίσουν κήπους, βεράντες και γλάστρες, δίνοντας χρώμα στην ούτως ή άλλως μουντή καθημερινότητα που βιώνουμε.

Κυριάρχησαν οι τριανταφυλλιές, οι γαρυφαλλιές, οι γαρδένιες, οι ντάλιες, το γιασεμί, ο βασιλικός, οι ελιές αλλά και ο «επτανήσιος» επισκέπτης το κουμ- κουάτ.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του διημέρου υπήρξε μέριμνα για τα μικρά παιδιά αφού οι διοργανωτές φρόντισαν να τα καθοδηγήσουν στην κατασκευή μαγιάτικων στεφανιών, ενώ αρκετές λουλουδένιες κατασκευές θα είναι τα δώρα στην μητέρα εν΄ όψει της επερχόμενης γιορτής της την Κυριακή.

Με τα δικά του χρώματα διάνθισε τις εκδηλώσεις και ο χορευτικός σύλλογος  ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ κλείνοντας την Δευτέρα το βράδυ το διήμερο των εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και τους επαγγελματίες εστίασης και café του Γυθείου, οι οποίοι προσέφεραν έκπτωση 10% στους επισκέπτες της γιορτής αποδεικνύοντας ότι η προβολή και προώθηση της υπεραξίας ενός τόπου είναι συλλογική προσπάθεια.