Τοπική εορτή Αγίου Αθανασίου στο Γεράκι.


ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

 

Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και επισημότητα εορτάστηκε φέτος στις 7 Μαΐου 2013, η γιορτή κανονικά είναι στις 2 Μαΐου αλλά μεταφέρθηκε λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, τοπική εορτή του Γερακίου.

Ετελέσθη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου στον Κεντρικό Ναό Γερακίου "Η Κοίμησις της Θεοτόκου" από τους Αιδεσιμότατους πατέρες Ιωάννη Χαραμή και Ηλία Βουρβουριώτη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου συνοδεία της φιλαρμονικής σε κεντρικό δρόμο του χωριού.

Παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κα. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Νίκος Σακελλαρίου, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ευρώτα και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Πήλιουρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα.  Αργυρώ Γκουβούση και κα. Ολυμπία Αγγελέτου, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κα. Ελένη Δαβάρα, Πρόεδροι Συλλόγων του Γερακίου καθώς και πλήθος κόσμου από το Γεράκι και μη.

Στη συνέχεια ο κόσμος, μετά την ανταλλαγή ευχών, συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου απόλαυσε το καφεδάκι του.

 

 

Φωτογραφίες : Χρήστος Μπαλαμπάνος, τον οποίο ευχαριστούμε.