Ν.Ε. Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ο ΣΥΡΙΖΑ για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στο Γ.Ν.Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/2013

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας με αφορμή την προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής να δώσουν αίμα μόνο για Ελληνες στο Γ.Ν. Λακωνίας, καταγγέλλει απερίφραστα κάθε μορφή διάκρισης ή διαχωρισμού στην υγειονομική περίθαλψη των συνανθρώπων μας με βάση το χρώμα, το φυλή, το θρήσκευμα, την εθνικότητα, το φύλο ή το εισόδημα.

 Οι  σύγχρονοι νοσταλγοί του Χίτλερ παρουσία και του Βουλευτή Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής  επιχείρησαν να μετατρέψουν μια ύψιστη εκδήλωση αλτρουισμού, ανθρωπιάς, και ανιδιοτελούς  αλληλεγγύης σε πεδίο εφαρμογής των ρατσιστικών τους αντιλήψεων.

Απέναντι τους όμως βρήκαν γιατρούς και τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Λακωνίας οι οποίοι γνωρίζουν καλά οτι στα πλαίσια της άσκησης του ιατρικού λειτουργήματός τους έδωσαν όρκο να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό και δεν επέτρεψαν πρακτικές που διαχωρίζουν τους ασθενείς.  

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της εθελοντικής αιμοδοσίας για λόγους προώθησης πολιτικών και ρατσιστικών επιδιώξεων, όπως επιδιώκει η Χρυσή Αυγή, προκαλεί οργή σε κάθε δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας.

Το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν, με τις παρεμβάσεις τους, να προστατεύσουν την υπέρτατη πράξη ανθρώπινης αλληλεγγύης, την αιμοδοσία, αποσαφηνίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το αίμα χορηγείται σε όποιον το έχει ανάγκη.  

 

Ν.Ε. Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ