ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΠΑΣΧΑ 2013


Το μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου για το Πάσχα


 

Π Α Σ Χ Α Λ Ι Ν Ο   Μ Η Ν Υ Μ Α

 

Σπαρτιάτισσες και Σπαρτιάτες

   Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο της Σπάρτης, σας ευχόμαστε από βάθους καρδιάς Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα. Σας ευχόμαστε να περάσετε τούτες τις Άγιες Μέρες ήρεμα και όμορφα, μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους, σε ένα κλίμα χαράς και επικοινωνίας. Γιατί μόνο ένα τέτοιο κλίμα μπορεί να σας δώσει τις δυνάμεις εκείνες που θα μετατρέψουν τον καθημερινό σας αγώνα, τον δικό σας Γολγοθά, σε πηγή χαράς, δημιουργικότητας και προσφοράς.

    Φίλες και φίλοι,

    Οι μέρες τούτες κουβαλούν μέσα τους έναν πολύ βαρύ συμβολισμό κι ένα ιδιαίτερο βάρος: ο Χριστός πέρασε μέσα από τον δρόμο του μαρτυρίου και σταυρώθηκε για να Αναστηθεί. Με αυτή την πορεία έδειξε στον άνθρωπο τον δρόμο της Πίστης.

   Ο δρόμος της Πίστης είναι σκληρός και κακοτράχαλος. Η ψυχή λυτρώνεται μόνο μέσα από το Πάθος. Η ψυχή λυτρώνεται μόνο όταν το πάθος εμπεριέχει πίστη. Πίστη στον Θεό και γι’ αυτό πίστη στον άνθρωπο.

   Τούτο το Πάσχα ας δώσουμε όλοι στον εαυτό μας την ευκαιρία να πιστέψει στον άνθρωπο. Ας φυλάξουμε γι’ αυτόν το καλύτερο δώρο που  υπάρχει. Ένα δώρο που δεν αγοράζεται, που μόνο μέσα από την συνείδηση και την καρδιά μας μπορεί να πηγάσει. Ας του χαρίσουμε την προσοχή και τον χρόνο μας.

   Δανείζομαι τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου για να το περιγράψω. Κανείς δεν το έχει πει καλύτερα:

«Βρες χρόνο να είσαι φιλικός Αυτός είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.

Βρες χρόνο ν’ αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι. Αυτό είναι το προνόμιο των Θεών.

Βρες χρόνο για όνειρα. Αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τ’ αστέρια.

Βρες χρόνο να κοιτάς ολόγυρά σου, είναι πολύ σύντομη η μέρα για να είσαι εγωιστής».

   Ας βρούμε όλοι τον χρόνο να κοιτάξουμε γύρω μας. Θα βρούμε τότε τις δυνάμεις να κοιτάξουμε και μέσα μας. Θα βρούμε τότε την δύναμη της Αγάπης. Ίσως αυτή θα είναι για όλους μας η πραγματική Λύτρωση.

Καλό Πάσχα σε όλους σας.

Σπάρτη 29 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ