Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος


Πρωταθλητής των μεταλλίων ο Σπαρτιατικός Γ.Σ


Διεξήχθησαν την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο Σαϊνοπούλειο άλσος αγώνες ορεινής ποδηλασίας, ενταγμένοι στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με διοργανωτή  τον Σπαρτιατικό Γ.Σ. και την στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Οι συμμετοχές των αθλητών ανήλθαν σε 70 εκπροσωπώντας τους συλλόγους Π.Ο. Πατρών, ΑΕΚ Τρίπολης, Διαγόρα Αιγίου, Πρωτέα  Κερατσινίου, Α.Σ Παγκρατίου, Μίλων Σπάρτης  και Σπαρτιατικό Γ.Σ.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, ο χώρος του Σαϊνοπουλείου Άλσους ιδανικός για ποδηλατικούς αγώνες και οι αρκετοί θεατές απόλαυσαν ένα υπέροχο αγώνα. Οι αθλητές του Σπαρτιατικού πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, αποδεικνύοντας την συστηματική και αξιόλογη δουλειά που γίνεται στην ποδηλατική ομάδα  από τους προπονητές Παναγιώτη Καρούνο και Χρήστο Βορβή.

Αγωνιστικά η διαδρομή ήταν τύπου σιρκουί σε απόσταση 1800 μ κλειστή και ασφαλείς για τους ποδηλάτες, και περιελάμβανε χωμάτινες διαδρομές και μονοπάτια εντός του Σαινοπουλείου άλσους  ενώ οι επίσημες κατηγορίες ήταν  μίνι μικρά, μίνι μεγάλα, παμπαίδες και κορασίδες.

Ο Σπαρτιατικός αναδείχτηκε πρωταθλητής των μεταλλίων σε όλες τις κατηγορίες, αποδεικνύοντας ότι ο σύλλογος στην ποδηλασία έχει και παρόν και μέλλον.

Συγκεκριμένα οι Φάβρος Νίκος στα μίνι μικρά,  Χριστάκος Δημήτρης στους παμπαίδες και Τράκα Άλκηστις στις κορασίδες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, η Παναγάκη Δήμητρα κατέκτησε την 2η θέση στις κορασίδες με 3η την Σαχλά Άλκηστις ενώ ο Αναστασόπουλος Χαράλαμπος ήρθε 3ος στα μίνι μεγάλα.

Επίσης αγωνίστηκαν για την Σπάρτη στα μίνι μικρά οι Φράγκος Ι., Γιαλλελής Β., Παναγάκος Πετ., στα μίνι μεγάλα οι Καραμβακάλης Π., Δημητρόπουλος Π., Φράγκος Κ., Κωνσταντάκος Β., Σουλτάνης Ι., Λαβιδιώτης Ι., Κάτσιος Ι., Καψαλάκος Π., και στους παμπαίδες οι Τσέγκος Π., Βρωμοβρυσιώτης Κ., Ράλλης Δ., Κουτσοβίτης Αν.