Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας


Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας για την αντιπυρική περίοδο.

Σύσκεψη με θέμα τη λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 στην Π.Ε. Λακωνίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Λακωνίας όπου συμμετείχαν μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωπος Διοικητή ΚΕΕΜ, Αστυνομικού Διευθυντή, Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σπάρτης, Γυθείου, Μολάων και Αρεόπολης, Προϊσταμένη Δ/νσης Δασών, Προϊστάμενοι Δασαρχείων Σπάρτης και Γυθείου, εκπρόσωποι Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Λακωνίας & Δήμων, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, Φορέων και Εθελοντικών Οργανώσεων .

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου και στο συντονισμό των δράσεων και συνεργειών προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ετοιμότητας των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών τους οποίους η κα Αντιπεριφερειάρχης καλεί να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της Περιφέρειας για να περιφρουρήσουν και να προστατέψουν με την ενεργό συμμετοχή τους το φυσικό περιβάλλον.