Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος


Eπιτυχίες για τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο

Με επιτυχίες για τον Σπαρτιατικό ΓΣ ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών από 12 έως 14 Απριλίου 2013.

Η αποστολή επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ έχοντας στις αποσκευές της 7 μετάλλια, από τα οποία 3 αργυρά και 4 χάλκινα.

Συγκεκριμένα την 2η θέση  στην κατηγορία εφήβων κατέλαβαν οι αθλητές του συλλόγου Αντωνόπουλος Τάσος  στο αγώνισμα 1000 μ ατομικής χρονομέτρησης, Παπαδόγιαννης Σπύρος στο ατομικό πουρσουίτ και Χαλκιόπουλος Μιχάλης στο αγώνισμα κειρίν. Επίσης ο Χαλκιόπουλος Μιχάλης κατετάγη 3ος στο αγώνισμα του σκράτς και η ομάδα του ομαδικού σπρίντ αποτελούμενη από τους Αντωνόπουλο Τάσο, Χαλκιόπουλο Μιχάλη και Παπαδόγιαννη Σπύρο απέσπασε την 3η θέση. Στην συνολική βαθμολογία στην κατηγορία εφήβων ο Σπαρτιατικός Γ.Σ ήρθε 3ος με 1η ομάδα το Βέλος Θεσσαλονίκης και 2ο τον Α.Σ Βόλου.        

Εξίσου επιτυχημένη η εμφάνιση των κορασίδων σε αυτή την διοργάνωση με τις Τράκα Άλκηστης και Σαχλά Άλκηστης να παίρνουν μέρος σε όλα τα αγωνίσματα και να πραγματοποιούν την καλύτερη εμφάνιση τους στα 200 μ. ταχύτητας με την Τράκα να καταλαμβάνει την 4η θέση και την Σαχλά την 5η.

Στην τελική βαθμολογία σωματείων για τις κορασίδες ο Σπαρτιατικός ήταν 3ος με 1η ομάδα την Λάρισα και 2η την ομάδα του Ποδηλάτη Θεσσαλονίκης. Είναι η πρώτη χρονιά παρουσίας των κοριτσιών σε πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας, δείχνουν ότι η απόδοση τους μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά και ότι του χρόνου θα είναι από τις πρωταγωνίστριες στην κατηγορία τους.

Επίσης συμμετείχαν  με καλές εμφανίσεις ο Παππάς Χριστόφορος στους εφήβους καταλαμβάνοντας τη 14 η θέση στα 200 μ. ταχύτητας και ο Παπαστάθης Κώστας στην κατηγορία παίδων πήρε την 8η θέση στο ατομικό πουρσουίτ.

Την αποστολή συνόδευσαν στην Αθήνα οι προπονητές του συλλόγου Γιαννιώσης Βασίλης και Βορβής Χρήστος, ο έφορος ποδηλασίας Πριστούρης Παναγιώτης καθώς και αρκετοί γονείς των ποδηλατών.

Έξαλλου την ερχόμενη Κυριακή 21/4/2013 στο Σαινοπούλειο άλσος στις 11 πμ θα πραγματοποιηθούν μετά από έγκριση τις τεχνικής επιτροπής της Ε.Ο.Π διασυλλογικοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας με την συμμέτοχη ποδηλατών από όλη την Ελλάδα.