Αστυνομικό Δελτίο.


Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής σε σχολικά συγκροτήματα και κυλικεία στη Σπάρτη.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Συνολικά είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη διατροφής, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 3.500 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής σε σχολικά συγκροτήματα και κυλικεία, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 31 και 16 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες κλοπές.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, στη Σπάρτη Λακωνίας, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα κλοπής σε σχολικά συγκροτήματα και σε κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων:

Στα μέσα Οκτωβρίου του 2012, αφού διέρρηξαν κυλικείο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, αφαίρεσαν χρήματα και είδη διατροφής.

Κατά το χρονικό διάστημα από 20-10-2012 έως 22-10-2012, αφού διέρρηξαν κυλικείο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, αφαίρεσαν χρήματα και είδη διατροφής.

Την 1-12-2012 και βραδινές ώρες, αφού μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα, διέρρηξαν δύο αίθουσες και αφαίρεσαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Την 16-12-2012 και βραδινές ώρες, αφού μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα, διέρρηξαν δύο αίθουσες, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Την 13-2-2013 και βραδινές ώρες, αφού διέρρηξαν κυλικείο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, αφαίρεσαν χρήματα και είδη διατροφής.

Κατά το χρονικό διάστημα από 22-2-2013 έως 25-2-2013, αφού μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα, διέρρηξαν γραφείο και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Την 23-2-2013 και βραδινές ώρες, αφού διέρρηξαν κυλικείο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, αφαίρεσαν είδη διατροφής.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τις -3.500- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.