Δήμος Σπάρτης - Π.Υ Σπάρτης


Ξεκίνησε ο σχεδιασμός της αντιπυρικής προστασίας στο Δήμο Σπάρτης

8/4/2013

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος κ. Χρύσανθος Αθανασόπουλος κατόπιν πρωτοβουλίας του και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο, πραγματοποιεί συναντήσεις με τους Τοπικούς Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων και Προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων περιοχής ευθύνης της Π.Υ Σπάρτης και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστο Κανακάκο, προκειμένου να ανταλλαχθούν απόψεις αντιπυρικής προστασίας, εν όψει της επερχόμενης θερινής περιόδου, με στόχο τον άριστο σχεδιασμό για την άμεση αντιμετώπιση των κάθε είδους συμβάντος.

     Ήδη στις 4-4-2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στην Δ.Ε Φάριδος στο Ξηροκάμπι, παρουσία του Τοπικού Αντιδημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και άπαντων των προέδρων της τοπικής Δημοτικής Ενότητας, όπου έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, καταγράφτηκαν οι ανάγκες και ανταλλάχθηκαν απόψεις  για την καλύτερη συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Ο Διοικητής κ. Χρύσανθος Αθανασόπουλος συνεχίζοντας τις συναντήσεις με τους Δημοτικούς Συμβούλους και όλους τους προέδρους των τοπικών Δημοτικών Ενοτήτων συναντήθηκε την 5-4-2013, στο Καστόρι με Κλιμάκιο της Π.Υ. Σπάρτης, αποτελούμενο από τον Πυραγό κ. Νικολέτο Χρήστο και την Πυραγό κ. Σδράλη Αικατερίνη, με τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πελλάνας του Δ. Σπάρτης, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις αντιπυρικής προστασίας, εν όψει της επερχόμενης θερινής περιόδου, με στόχο τον άριστο σχεδιασμό για την άμεση αντιμετώπιση των κάθε είδους συμβάντος.

         Στη συνάντηση το παρόν έδωσαν ο Σύλλογος Φίλων Βουνού Ταϋγέτου (ΛΟΥΣΙΝΑ) και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πυρασφάλειας Τ/Κ Λογγανίκου, όπως επίσης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Κανακάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπουγάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Χρήστος Δημητρόπουλος.

     Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες συναντήσεις με τις λοιπές Δημοτικές Ενότητες.