Μουσικό Σχολείο Σπάρτης


Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Δήμου Σπάρτης και το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» παρουσιάζουν το πρόγραμμα: «Η κοσμοπολίτικη Σμύρνη: η περίπτωση του συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη», στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης,  στις 6 Απριλίου 2013, Σάββατο και ώρα 20:00.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου «Οκτώ Μικρασιατικά Κομμάτια» («Ώρα καλή στην πρύμνη σου» Πόντου, «Σε καινούργια βάρκα μπήκα» Βιθυνίας, «Απάνω σ’ αψηλό βουνό» Προποντίδας, «Απόψε τα μεσάνυχτα» Καππαδοκίας, «Ρουμπαλιά Γαρουφαλλιά» Βιθυνίας, «Η Παναγιώτα κίνησε» Καππαδοκίας, «Στης μαντζουράνας τον ανθό» Βιθυνίας, Μια Σμυρνιά στο παραθύρι» Αιγαίου) που έχει διασκευάσει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης για a capella χορωδία από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, καθώς και την παρουσίαση των ίδιων κομματιών στην παραδοσιακή τους μορφή από την ορχήστρα του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων.

Επιμελήθηκε την προσαρμογή των κομματιών για τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης ο καθηγητής μουσικής κ. Μητρόπουλος Βασίλης. Δίδαξαν οι καθηγητές Μητρόπουλος Βασίλης και Πλασταρά Φανή. Το παραδοσιακό συγκρότημα του Μουσείου Λαϊκών οργάνων ανέλαβε ο κ. Μουστάκας Πέτρος.