Επίσκεψη του Καθηγητή κ. Henry de Lumley στη Σπάρτη


Ο Σύλλογος Φίλων του Ανθρωπολογικού Μουσείου Σπάρτης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Αττική Λακεδαιμονίων (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) σας ενημερώνουν ότι το πρωινό της 2ας Απριλίου 2013, προβλέπεται επίσκεψη του Γάλλου Καθηγητή κ. Henry de Lumley και της συνοδείας του, στην πόλη της Σπάρτης και συνάντηση του ίδιου και των συνεργατών του με Διοικητικούς παράγοντες της Λακωνίας, καθώς και ξενάγησή τους στις αρχαιότητες του Βυζαντινού Μυστρά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7:30μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (αίθουσα Βιβλιοθήκης), για την παρουσίαση του κ. Henry de Lumley και του επιστημονικού του έργου, στο κοινό της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται, εν κατακλείδι, η πρόθεση ανακοίνωσης του Καθηγητή κ. Henry de Lumley για την προώθηση της αδελφοποίησης, της συνεργασίας και της αμοιβαίας αλληλο-υποστήριξης αντίστοιχων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή την επιδιωκόμενη προβολή και ανάδειξη των ανάλογων παλαιοανθρωπολογικών ευρημάτων της Νότιας Γαλλίας και της Λακωνικής γης.

Την επόμενη ημέρα, 3η Απριλίου 2013 και ώρα 7μμ, ο τιμώμενος Καθηγητής θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε Επίσημη τελετή που θα γίνει στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.