Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


 


Απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια στο Θανάση Δαβάκη για την στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Λακωνίας.

28/3/2013


Την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται από την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, ζητούσε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτηση του στη Βουλή.

Ο Υπουργός στην απάντηση του, παραδέχθηκε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας παρουσιάζει έλλειμμα σε αστυνομικό προσωπικό έναντι των οργανικών της θέσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει με το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας μας, σημειώνοντας παράλληλα ότι γίνονται προσπάθειες για την ορθολογική κατανομή του ένστολου προσωπικού αλλά και την ενίσχυση των περιφερειακών υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά την ενίσχυση της Α.Δ Λακωνίας ο Υπουργός αναφέρει τα εξής:

κατά το έτος 2012 με τις τακτικές και τις συμπληρωματικές μεταθέσεις για την Α.Δ. Λακωνίας προκηρύχθηκαν προς πλήρωση οκτώ θέσεις αστυνομικών διαφόρων βαθμών και μία θέση ειδικού φρουρού. Επιπλέον τοποθετήθηκαν τρεις νέοι υπαστυνόμοι Β΄, τρεις νεοπροαχθέντες αρχιφύλακες και τρεις ειδικοί φρουροί, οι οποίοι είχαν ζητήσει μετάθεση με τις τακτικές μεταθέσεις του 2011.
Για το τρέχον έτος (2013), έχουν προκηρυχθεί κατά τις τακτικές μεταθέσεις τέσσερις θέσεις για αστυνομικό προσωπικό κατώτερων βαθμών και μία θέση ειδικού φρουρού, οι οποίες και θα καλυφθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Τέλος ο κ. Δένδιας αναφέρει στην απάντηση του ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση της Α.Δ. Λακωνίας  και με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους, καθώς και με νέους αστυνομικούς μετά την έξοδο τους από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.