Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής "Ταυγέτη"


Θαυμάσια η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Ταυγέτη» για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας

Μια άρτια οργανωμένη μουσική εκδήλωση, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι συμπολίτες μας που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων των "Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου" του Διοικητηρίου Λακωνίας την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013.

Την θαυμάσια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής   "Ταϋγέτη" και η  Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπαρτής κ.κ. Ευστάθιος, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθ. Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Πουλοκέφαλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Σ. Φλώρος και πλήθος κόσμου.

 Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της "Ταϋγέτης" κ. Κών/νο Κοτσώνη και ακολούθησε χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντίας Τζανετέα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η παιδική χορωδία του Συλλόγου, η μικτή τετράφωνη χορωδία «Μιχάλης Μαχαίρας»  υπό την διεύθυνση της κ. Δημάκου – Σακκέτα Φωτεινής, και το χορευτικό συγκρότημα Γκοριτσάς - Κεφαλά – Σκούρας με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σπάρτης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η καθηγήτρια κ. Αλεξάνδρα Οικονομάκη - Τζινιέρη μίλησε για το νόημα της ελευθερίας και την διαχρονική σημασία της επανάστασης του 1821, ενώ ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Ψυχογιός απέδωσε θαυμάσια το δημοτικό μας τραγούδι "Ο γέρο Δήμος" και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.