ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ 2013.


Τρέχουμε στο Γύρο της Σπάρτης - Τρέχουμε για την Ελλάδα

Ο «Γύρος της πόλης», η μεγάλη, μαζικού χαρακτήρα, αθλητική γιορτή της Σπάρτης, θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 με σύνθημα «Τρέχουμε στο γύρο της Σπάρτης – Τρέχουμε για την Ελλάδα» και είναι αφιερωμένος στον μεγάλο αθλητή και Έλληνα, μαραθωνοδρόμο Στυλιανό Κυριακίδη.

Ο «Γύρος της Σπάρτης»,  ο μαζικός και ιστορικός αθλητικός θεσμός που έχει γίνει από το 1995 ένα κορυφαίο γεγονός για την πόλη, θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στις 11 π.μ. με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών για άλλη μια φορά «ντύνει» το μεγάλο αθλητικό γεγονός που φέρνει μικρούς και μεγάλους στους δρόμους της Σπάρτης, με ένα σύνθημα που φέτος έχει στόχο να αφυπνίσει και να ενώσει τους πολίτες. «Τρέχουμε στο Γύρο της πόλης – Τρέχουμε για την Ελλάδα» με το Γύρο του 2013 να αφιερώνεται στον μεγάλο αθλητή και πάνω απ’ όλα Έλληνα, μαραθωνοδρόμο Στυλιανό Κυριακίδη. Τον «μύθο» Κυριακίδη που κέρδισε τον 50ο Μαραθώνιο της Βοστώνης αποθεώνοντας την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Μια νίκη που οδήγησε στη συγκέντρωση τεράστιας βοήθειας προς την μεταπολεμική Ελλάδα η οποία έμεινε γνωστή ως «πακέτο Κυριακίδη». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μαραθώνιος της Βοστώνης που νίκησε ο Κυριακίδης είχε γίνει στις 20 Απριλίου του 1946.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος και ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών προσκαλούν όλους τους Σπαρτιάτες, μικρούς και μεγάλους να βρεθούν στην αφετηρία και να «τρέξουν για την Ελλάδα». Το μήνυμα για να βάλουμε τον Αθλητισμό στη καθημερινότητά μας και να δεθούμε ουσιαστικά με την πόλη μας ενισχύεται με την πρόσκληση να δείχνουμε καθημερινά και έμπρακτα την αγάπη μας για την Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι και φέτος θα δοθούν στους συμμετέχοντες μπλουζάκια και καπέλα ενώ θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τα έργα που θα φιλοξενήσουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων με θέμα «Τρέχουμε στο Γύρο της Σπάρτης – Τρέχουμε για την Ελλάδα».

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11:00  π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οδός Λυκούργου, Ορθίας Αρτέμιδος, Τριακοσίων, Λεωνίδου., Λυκούργου.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 3.300μ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Οδός Λυκούργου, Κεντρική  Πλατεία  Σπάρτης.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Οδός Λυκούργου, Κεντρική  Πλατεία  Σπάρτης.

ΕΠΑΘΛΑ: θα  απονεμηθούν στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας κύπελλο και μετάλλιο, ενώ στον δεύτερο και τρίτο κάθε κατηγορίας  μετάλλιo, από  τον Αθλητικό Οργανισμό   Δήμου  Σπαρτιατών, και αναμνηστικό δίπλωμα  σε όσους τερματίσουν.  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  Δικαίωμα  συμμετοχής έχουν μαθητές, μαθήτριες, αθλητές  και  αθλήτριες  που  ανήκουν  στη  δύναμη  των  σωματείων  και  όσοι  πολίτες  το  επιθυμούν.

Όλοι  πρέπει  να  φέρουν  καρφιτσωμένο  στο  στήθος  το  καρτελάκι  με  το  χρώμα  που  αντιστοιχεί  στην  κατηγορία  τους,  συμπληρωμένο υπεύθυνα  από τους ίδιους,   με  τα  ακριβή  στοιχεία  τους  ευανάγνωστα.  

Τα  καρτελάκια  συμμετοχής  μπορούν  οι  συμμετέχοντες  να  τα  προμηθευτούν    από  τα  γραφεία  του  Αθλητικού Οργανισμού, στην οδό ΔΩΡΙΕΩΝ 11 καθημερινά, από Δευτέρα 8-4-2013 έως  Παρασκευή 12-4-2013  και  ώρες από τις  09:00 έως 13:00 .

Καρτελάκια  συμμετοχής θα δίνονται και την ημέρα του αγώνα, ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, μία ώρα νωρίτερα   στην Κεντρική Πλατεία, από την Γραμματεία.

ΠΕΡΙΒΟΛΗ: Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η αθλητική περιβολή. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της αφετηρίας μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Τα καρτελάκια θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα και καρφιτσωμένα στο στήθος των συμμετεχόντων.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό με δική τους φροντίδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2008 και μετά ΓΑΛΑΖΙΟ καρτελάκι

2005 έως και 2007 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ καρτελάκι               

2003 έως και 2004 ΚΟΚΚΙΝΟ καρτελάκι

2001 έως και 2002 ΠΡΑΣΙΝΟ καρτελάκι

1998 έως και 2000 ΚΙΤΡΙΝΟ καρτελάκι

1995 έως και 1997 ΜΠΕΖ καρτελάκι

1984 έως και 1994 ΜΠΛΕ καρτελάκι

1973 έως και 1983 ΛΕΥΚΟ καρτελάκι

1962 έως και 1972 ΡΟΖ - ΣΟΜΟΝ καρτελάκι

1951 έως και 1961 ΜΩΒ καρτελάκι

1950 και πριν ΓΚΡΙ καρτελάκι

Πληροφορίες: Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών | Τηλέφωνο: 27310 29082 – facebook: Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών.

                                                      Με Εξαιρετική Τιμή 

         Ο  Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών

                                    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ


 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr - η ηλεκτρονική εφημερίδα της ΛΑΚΩΝΙΑΣ