Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης


Η εκδήλωση με θέμα Το trafficking σήμερα από τη Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης.Άμεσο και ζωντανό το βίωμα της οδύνης των θυμάτων στην εκδήλωση “Το trafficking σήμερα” της Λέσχης Ανάγνωσης.


“Με λένε ΒΕΛΒΕΤ ΚΟΦΙ ΠΑΛΜ, που να μη με λέγανε, το σώμα μου το νιώθω βαρύ και βρόμικο. Με κρατάει εδώ, μέσα σ΄ αυτό το δωμάτιο. Το δωμάτιο είναι το ρούχο του τρελού που φοράω……….. Η δουλειά γίνεται έτσι. Η πόρτα είναι ενισχυμένη με τσίγκο. Χτυπάει το κουδούνι, ανοίγω, μπαίνει ο πελάτης”. 

Η κραυγή μιας από τις εκατοντάδες των γυναικών -θυμάτων του human traffiking ή αλλιώς του σύγχρονου δουλεμπορίου. Της έδωσε φωνή, σπάζοντας τη συνωμοσία μιας ένοχης σιωπής, ο Λάκωνας συγγραφέας  Θανάσης Σκρουμπέλος με το βιβλίο του Η ιστορία της Βέλβετ Παλμ, από τις εκδόσεις Τόπος. Το βιβλίο  με τόλμη και ευαισθησία, θέτει προς «ανάγνωση» το κοινωνικό φαινόμενο της διεθνικής σωματεμπορίας.

Η εκδήλωση με θέμα «Το trafficking σήμερα» που οργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης, με έρεισμα το βιβλίο του Θανάση Σκρουμπέλου, έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 - μια ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας - στην αίθουσα «Γεώργιος Περδικλώνης» του κτιρίου της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Σκοπό είχε να ανοίξει την «ανάγνωση» του φαινομένου στο ευρύτερο κοινό. Καλεσμένοι της Λέσχης Ανάγνωσης ο ίδιος ο συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος και η Κοινωνική Λειτουργός, κ. Κωνσταντίνα Βαρδαραμάτου, εμπειρογνώμων trafficking και συντονίστρια των προγραμμάτων PRAKSIS*.
Με συγκινητική ενσυναίσθηση εμψύχωσε την κραυγή της ηρωίδας του βιβλίου, η φιλόλογος, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης κ. Νένα Καραγιαννοπούλου. Μέσα από μια συγκλονιστική αφήγηση, μετέφερε το λόγο του συγγραφέα  στο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα της Πνευματικής Εστίας. *Η PRAKSIS είναι μία ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει σανκύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτωνανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

* trafficking: η παράνομη διακίνηση κι εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εκμετάλλευση.».