Δήμος Μονεμβασίας - Υποδομές.


Δημοπρατείται ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

 Ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς κ. Ηρακλής Τριχείλης


13/3/2013

Ο Δήμος Μονεμβασιάς πληροφορεί του δημότες του ότι στις 30 Απριλίου 2013, δημοπρατείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο "ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ" συνολικού προϋπολογισμού 14.870.000,00 €.

Η χρηματοδότηση κατασκευής του έργου πραγματοποιείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας οδού συνολικού μήκους 9.097,68 μέτρων στην οποία περιλαμβάνεται ισόπεδος κόμβος μορφής Τ για την σύνδεσή της με την υπάρχουσα οδό Μονεμβασίας-Αγίου Φωκά και κυκλικός κόμβος στη σύνδεση της με την υπάρχουσα επαρχιακή οδό Νεάπολη – Μονεμβάσια στην περιοχή της Τ.Κ  Αγίων Αποστόλων.

Επισημαίνεται ότι ένα όνειρο πολλών ετών, πραγματοποιείται ύστερα από επίπονες προσπάθειες. Με την κατασκευή του έργου θα συνδεθούν σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί της Ανατολικής Λακωνίας, η Νεάπολη, η Μονεμβάσια και η Ελαφόνησος αντίστοιχα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Λακωνίας γενικότερα.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς κ. Ηρακλής Τριχείλης ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη κα Ντία Τζανετέα, το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του εν λόγω έργου.