Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας


Με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική επιμορφωτική ημερίδα "Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων"

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία επιστημονική επιμορφωτική ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας "Των Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου", με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων».

Την ημερίδα παρακολούθησαν 126 εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων και συγκεκριμένα Διευθυντές σχολικών μονάδων, Προϊστάμενες νηπιαγωγείων και εκπαιδευτικοί εκπρόσωποι σχολικών μονάδων.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν η Δρ. Ασημίνα Κούρου, γεωλόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π., ο Δρ. Βασίλειος Μώκος, Πολιτικός Μηχανικός του Ο.Α.Σ.Π. και η κ. Αναστασία Ιωακειμίδου, Τοπογράφος Μηχανικός του Ο.Α.Σ.Π., οι οποίοι μίλησαν για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Ο.Α.Σ.Π., για τη συμπεριφορά των κτιριακών κατασκευών κατά τη σεισμική δράση, για τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού, καθώς και για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες με τη σύνταξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης και τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας. Στη συνέχεια, οι εισηγητές συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και απάντησαν λεπτομερώς και συγκεκριμένα στα ερωτήματά τους σχετικά με ζητήματα που αφορούσαν σε σεισμούς και στις πρακτικές αντισεισμικής προστασίας των σχολικών τους μονάδων, ενώ ξεδιάλυναν επικρατούντες μύθους και φήμες αναφορικά με τα υπό συζήτηση θέματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, κ. Δημήτριος Καραχάλιος, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σπάρτης, κ. Ευστράτιος Κοκκορός, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Φώτης Πολίτης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αικατερίνη Χριστοπούλου, η Σχολική Σύμβουλος 70ής Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, κ. Αθανασία Πλέτσα και ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Ιωάννης Σαϊτάκης.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, αφού τόνισαν την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης και προετοιμασίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας με την υιοθέτηση αντισεισμικής συμπεριφοράς –δεδομένου ότι η πατρίδα μας είναι εξόχως σεισμογενής χώρα και μάλιστα συγκαταλέγεται στις επτά πιο σεισμογενείς χώρες παγκοσμίως- ευχαρίστησαν θερμά τους εισηγητές για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.κ. Αναστάσιο Παπαγιαννάκο και Άννα Σαράντη, αντίστοιχα, για τη συνεισφορά τους στην όλη επιτυχή διοργάνωση.