Θανάσης Δαβάκης - Κοινωνικά Θέματα.


Ενημέρωση Καλογιάννη σε Δαβάκη για Γύθειο - Αρεόπολη - Γερολιμένα και Λιμάνι Γυθείου


Έγγραφη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης, μετά από σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση, στο Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.

27/2/2013

Η ενημέρωση αφορά τα έργα :"Βελτίωση της οδού Γυθείου - Αρεόπολης - Γερολιμένα και το Λιμάνι του Γυθείου.

Ειδικότερα για το πρώτο έργο, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του είναι 23 μήνες, είτε από την ημερομηνία πληρωμής των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες με την διαδικασία των επιτάξεων και την παράδοση αυτοτελών ενιαίων τμημάτων, είτε από την ημερομηνία παρακατάθεσης των αποζημιώσεων όπως άλλωστε προβλέπει η σύμβαση του έργου.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του χρονοδιαγράμματος, περιλαμβάνει τον επιμέρους χρονικό προγραμματισμό των προς εκτέλεση εργασιών του έργου, δηλαδή: 1. χωματουργικά και τεχνικά έργα, 2. έργα αποστράγγισης και αποχέτευσης, 3. εργασίες οδοστρωσίας, 4. ασφαλτικές εργασίες, 5. εργασίες σήμανσης και ασφάλισης της οδού.

Η συμβατική δαπάνη εκτέλεσης του έργου, εκτός από τις απαλλοτριώσεις, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 10.970.976, ενώ η ακριβής ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία απόκτησης της απαιτούμενης για την εκτέλεση του έργου εδαφικής λωρίδας.

Όσον αφορά το δεύτερο έργο που αφορά το λιμάνι του Γυθείου και σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναμένεται η ολοκλήρωση του στις 15/1/2015 ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι οι ακόλουθες: Εργασίες Βυθοκορήσεων και Επιχώσεων, Κατασκευή Στραγγιστηρίων και Χαλικοπασσάλλων, Εργασίες Λιθορρίπων και εξυγίανσης του πυθμένα, Τεχνικά έργα κατασκευής τεχνητών Ογκολίθων και Αναδομών, Εργασίες Οδοστρωσίας, Εργασίες τοποθέτησης σιδηρών και χυτοσιδηρών εξαρτημάτων και  Εργασίες σήμανσης ασφάλισης και Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.