Ερώτηση του Γ. Αποστολάκου για το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης.


  ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ  στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο για το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης.
  

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, σχετικά με τις εθελοντικές εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

 

Ο Σύνδεσμος Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης από την ίδρυσή του το 1994 προσπαθεί μέσα από την πολύπλευρη δράση του να προστατεύσει και να αναδείξει το σημαντικότερο μνημείο της πόλης, το Αρχαίο της Θέατρο. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται πως εκτός από την αναστύλωση και τα μεγάλα έργα, αναγκαίες και σημαντικές είναι οι εθελοντικές παρεμβάσεις μικρής σχετικά κλίμακας και αντίστοιχου κόστους.

Ειδικότερα τα μέλη του Συνδέσμου επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους και την παρεπόμενη εθελοντική τους δραστηριότητα, πάντα βέβαια υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία της Ε Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, στις εξής πτυχές :

  1. Στην απομάκρυνση των φερτών υλών (χώματα) από την ορχήστρα του Θεάτρου και του περιβάλλοντος ρείθρου.
  2. Στη στρώση της ορχήστρας με άμμο πάχους 5 cm μετά την απομάκρυνση των φερτών υλών με στόχο να μην φυτρώνουν χόρτα.
  3. Στην επανατοποθέτηση των λίθων που έπεσαν από τον ανατολικό αναλληματικό τοίχο και βρίσκονται σκορπισμένοι στο έδαφος, δίνοντας στον επισκέπτη την εντύπωση ενός εγκαταλελειμμένου μνημείου.

Η αξιέπαινη και ανιδιοτελή αυτή πρόθεση των μελών του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης πρέπει να βρει την Πολιτεία αρωγό και συμπαραστάτη, με πρώτο βήμα τη χορήγηση άδειας για την εκτέλεση των εθελοντικών εργασιών που προτείνονται παραπάνω. 

 

 Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

1.      Προτίθεται το Υπουργείο να επιτρέψει τις εθελοντικές εργασίες των μελών του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης  με την επίβλεψη πάντα της Ε Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων;

2.      Σε ποιες άλλες ενέργειες και δράσεις πρόκειται να προβεί το Υπουργείο με στόχο την αποκατάσταση και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης;

Ο ερωτών Βουλευτής

 Γρηγόριος Αποστολάκος

 

 

 

 

 


To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 3682 φορές  (Εως 21/10/2010, 8:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).