Ερώτηση του Θ. Δαβάκη για το Νοσοκομείο Μολάων.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

 

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους κατοίκους των Μολάων και της ευρύτερης περιοχής της Επιδαύρου Λιμηρά σχετικά με το Νοσοκομείο τους, παρουσίασε ο Βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης με Ερώτηση του που συζητήθηκε στις 19/10/2010 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα θέματα που έθεσε στον παριστάμενο Υφυπουργό κ.Τιμοσίδη ο κ.Δαβάκης, αφορούσαν στη συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου Μολάων, αλλά και στην υποβάθμισή του, όπως φημολογείται, σε απλό Κέντρο Υγείας, γεγονός που θα αποτελούσε πλήγμα για την παροχή υγείας σε μια περιοχή που καλύπτει σχεδόν τη μισή Λακωνία.

Παράλληλα, ο κ.Δαβάκης ζήτησε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Μολάων με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά έθεσε και το ζήτημα της επέκτασής του.

Ο Υφυπουργός κ.Τιμοσίδης διαβεβαίωσε τον κ.Δαβάκη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποβαθμισθεί το Νοσοκομείο Μολάων, για δε την ενίσχυσή του σε προσωπικό, ανακοίνωσε ότι εντός του άμεσου προσεχούς χρονικού διαστήματος θα τοποθετήσει 6 μόνιμους νοσηλευτές και 2 επικουρικούς. Όσον δε αφορά τους οδηγούς, διορίζεται αυτές τις μέρες και ένας επικουρικός. Επιπλέον, ο κ.Υφυπουργός ανέφερε στον κ.Δαβάκη ότι εκκρεμεί προκήρυξη διαφόρων ειδικοτήτων ιατρών για το Νοσοκομείο.

Μάλιστα για να επιταχυνθούν αυτές οι διαδικασίες, ο κ.Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ.Δαβάκη ότι θα υπάρξει τροπολογία στη Βουλή από την κυβέρνηση, όπου ο Διοικητής κάθε Νοσοκομείου θα αντικαθιστά τον εισηγητή κάθε θέσης σε περίπτωση που αυτός καθυστερεί την εισήγησή του.

Μετά από όλα αυτά ο κ.Δαβάκης δήλωσε:

‘Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Υφυπουργού και θα παρακολουθώ στενά την υπόθεση προκειμένου αυτές να πραγματοποιηθούν.’

  

 

 

 

 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 5086 φορές  (Εως 21/10/2010, 11:30 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).