Σύνδεσμος των εν Αττική Λακεδαιμονίων


Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ


            Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα GOLDEN ROOM του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», έκοψαν την Βασιλόπιττα οι εν Αττική Λακεδαιμόνιοι, με σημαντική προσέλευση Μελών και Φίλων και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Νέων, με τις ευλογίες του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μπλάθρα, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος ήλθε προς τούτο από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Το Φλουρί της μίας Πίτας έτυχε στον κ. Κυριάκο Σαμουηλίδη, προσκεκλημένο του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου κ. Δημ. Χελιώτη και το άλλο στον ΓΓ του Συνδέσμου κ. Δ. Καστάνη.

Ο Πρόεδρος κ. Κ. Μπεκιάρης, αφού απηύθυνε τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές, ανεφέρθη εν συντομία στο ενδιαφέρον και τις προσπάθειες του Συνδέσμου για την παιδεία, την κοινωνία τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για την Λακεδαίμονα για την οποία έχει διαθέσει αξιόλογα ποσά για κοινωφελή ιδρύματα και κοινωνικο-πολιτιστικούς σκοπούς στην περιοχή της Σπάρτης.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δ. Χελιώτης εκάλεσε τους βραβευόμενους για την απονομή των Βραβείων των αριστούχων και νέων επιστημόνων, οι οποίοι για το 2013 είναι οι εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Αθανασούλια Αναστασία. Διδακτορικό Δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου (Ludwig Maximilian University of Munich)

Γεωργακάς Μιχαήλ του Ηλία.  Διδακτορικό Δίπλωμα με ΑΡΙΣΤΑ του διαπανεπιστημιακού-διατμηματικού προγράμματος ‘Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας’, με τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια Αθηνών,  Θεσσαλονίκης,  Ιωαννίνων και Πειραιώς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Αποστολόπουλος Βασίλειος του Χρήστου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Υπολογιστική Μηχανική/Κατεύθυνση Ρευστών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Βούλγαρη Μαργαρίτα του Αθανασίου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Γεωργακάκου Ηλιάνα-Γεωργία του Ηλία. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Καλογεράκη Ευτυχία. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο «Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο» του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατσουλάκος Δημήτριος του Θεοδώρου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία και ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ΑΡΙΣΤΑ.

Κυβέλου Παρασκευή του Σταύρου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σιαμά Αικατερίνη του Γεωργίου. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης ‘Μονάδες Εντατικής Θεραπείας-Καρδιολογική Νοσηλευτική’ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ΑΡΙΣΤΑ 9,20

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ (1-10) ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Βαλασίου Άρης του Πανταλέοντος. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων με ΑΡΙΣΤΑ 19. Εισήχθη 6ος στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ζενέλης Ηλίας του Τρύφωνος. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης με ΑΡΙΣΤΑ 19, 82. Εισήχθη 1ος στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Κολλινιάτη Ουρανία του Θεοδώρου.  Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης με ΑΡΙΣΤΑ 19,6. Εισήχθη 1η στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κυριαζής Παναγιώτης του Νικολάου. Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης με ΑΡΙΣΤΑ 19,9. Εισήχθη 1ος στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ(με άριστα)

Ζουρνατζή Θωμαίς του Ευθυμίου. Αποφοίτησε από το πρότυπο Πειραματικό Γ. Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με ΑΡΙΣΤΑ 18.4. Εισήχθη στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς

ΧΟΡΗΓΟΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Σαινοπούλειο Ίδρυμα

Γεώργιος Συνοδινός

Δώρα Θεοφιλοπούλου

Υβόννη Δημ. Παπαδολιά

Δέσποινα Κούτσαρη

Κώστας Μπεκιάρης

Δημήτρης Καστάνης

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και με πολύ κέφι.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Βουλευτής κ. Σοφία Βούλτεψη, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα με τον Σύζυγο της, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος με την Σύζυγο του, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου, ο κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και άλλες προσωπικότητες, ενώ πολλοί εκ των μη δυναμένων να προσέλθουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλαν εγκάρδιες ευχές.