Έργο "Τουριστικό καταφύγιο Γυθείου"


Έγκριση μελετών του έργου "Τουριστικό Καταφύγιο Γυθείου" από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

14/2/2013

            Μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα εγκρίθηκε με Απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το σύνολο των τελικών μελετών για το έργο «Τουριστικό Καταφύγιο Γυθείου».

            Η  κ. Τζανετέα σε δηλώσεις της, τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της περιφέρειας Πελοποννήσου δρομολογεί όλες τις εξελίξεις για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον τομέα των υποδομών της.

            Η κατασκευή του Λιμένα  Γυθείου, που ήδη υλοποιείται, σε συνδυασμό με την πλήρη ωρίμανση των μελετών για την κατασκευή του Τουριστικού καταφυγίου Γυθείου, η έναρξη  εργασιών κατασκευής του δρόμου Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας που ξεκινούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τις δρομολογημένες μελέτες για την βελτίωση της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου, την μελέτη πρόσβασης προς το Λιμάνι Γυθείου, αποτελούν ένα πλέγμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στις υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας και σηματοδοτούν την ισχυρή βούληση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη να άρει την μέχρι χθες, απομόνωση της Λακωνίας, επενδύοντας συστηματικά σε ολοκληρωμένες υποδομές που θα διασφαλίσουν την αναπτυξιακή της προοπτική.