Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας - Υποδομές.


Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Γυθείου

 18/2/2013

Μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα εγκρίθηκε με Απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υλοποίηση του έργου «Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Γυθείου».

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και περιλαμβάνει την ανασκαφική διερεύνηση και ανασκαφικό καθαρισμό του μνημείου, την τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση του θεάτρου, τις στατικές μελέτες στερέωσης του μνημείου, την γεωλογική μελέτη, την περισυλλογή ,μεταφορά και τακτοποίηση του κατακείμενου υλικού και την μελέτη αποκατάστασης του μνημείου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα τόνισαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά τους περιορισμένους πόρους, επενδύει σε έργα που αποβλέπουν στην ανάδειξή του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Λακωνίας τα οποία σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα  αλλάζουν το τοπίο οδηγώντας την περιοχή μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.