Νοσοκομείο Σπάρτης - Δημιουργία Νοσηλευτικής Μονάδας 19 κλινών


Δημιουργία Νοσηλευτικής Μονάδας 19 κλινών στο Νοσοκομείο Σπάρτης

 12/2/2013

Στρατηγικής σημασίας για το σύνολο της Λακωνίας χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης μετά τη δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας Τζανετέας, του διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Κουφού και του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Καλογεράκου, εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

«Η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών θα αποτελέσει το εχέγγυο για την απροβλημάτιστη και σύντομη υλοποίηση του έργου, το οποίο θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε μια περιοχή ξεχασμένη μέχρι χθες, στην ανάπτυξη της οποίας συστηματικά επενδύουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των δομών υγείας σε μια τόσο δύσκολη χρονική περίοδο κρίσης. 

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο συνεργασίας και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα για όλες τις απαραίτητες ενέργειες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και δημοπράτησής του, μετά και την πρόσφατη απόφαση αλλαγής του φορέα υλοποίησης του έργου από το Υπουργείο Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.