Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο


Ξεκινά η λειτουργία Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου στο Δήμο Σπάρτης


13/2/2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας και το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκινούν την λειτουργία Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου σε χώρο που παραχώρησε και εξόπλισε ο Δήμος Σπάρτης στην Οδό Ευαγγελιστρίας 89 στη Σπάρτη.

Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου και της πρωτοβουλίας των υγειονομικών, που το εμπνεύστηκαν και θα το λειτουργούν εθελοντικά με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε άπορους ανασφάλιστους πολίτες, έλληνες και μετανάστες, οι οποίοι  δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι " Για τον εξοπλισμό του ιατρείου και την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, χρειαζόμαστε την οικονομική ενίσχυσή σας. Επίσης, φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεστε, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν μας τα παραδώσετε, πριν λήξουν.

Θεωρούμε την πρωτοβουλία αυτή μέρος του ευρύτερου κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία. Παλεύουμε για να εδραιωθούν οι αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Καλούμε όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά να απευθυνθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο ".

Προσωρινά το ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά  τις μεσημεριανές ώρες 2μμ εως 4μμ στην οδό Ευαγγελιστρίας 89 (πίσω από το ΚΑΠΗ γυναικών) και θα διαθέτει τις ακόλουθες ειδικότητες : παθολόγο, ιατρό γενικής ιατρικής, παιδίατρο, δερματολόγο, ουρολόγο, καρδιολόγο, ορθοπαιδικό, καθώς και ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό.