ΝΟΕΣ Λακωνίας.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1). ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ

Το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Σκάλα και το Γύθειο οι προγραμματισμένες ανοιχτές συνελεύσεις προς ενημέρωση των Μελών και Φίλων του ΠΑΣΟΚ επί των κειμένων του Καταστατικού – Διακήρυξης, των Πολιτικών Θέσεων και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, ενόψει του 9ου Καταστατικού Συνεδρίου του Κινήματος, που θα διεξαχθεί από 28 Φεβρουαρίου ως και 3 Μαρτίου 2013.

Στις παραπάνω συνελεύσεις συμμετείχαν τα Μέλη και οι Φίλοι των οικείων Δημοτικών Οργανώσεων, ο πρώην Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Γραμματέας και Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνεδρίου.

Κατά τη διαδικασία του διαλόγου, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι τοποθετήθηκαν αναλυτικά για την προοπτική της παράταξης και την έξοδο της χώρας μας από την πρωτοφανή δημοσιονομική κρίση που την μαστίζει. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τη βαριά εκλογική ήττα του, διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις και στηρίζει παντοιοτρόπως την προσπάθεια διάσωσης της χώρας και την προστασία των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων που έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Τα συμπεράσματα του διαλόγου και οι αποφάσεις των συνελεύσεων κωδικοποιούνται από τη Γραμματεία της ΝΟΕΣ και θα αποσταλούν στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου για να εγκριθούν και να εισαχθούν για συζήτηση στο Συνέδριο.

Ο Προσυνεδριακός διάλογος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες στη Λακωνία με συνελεύσεις στις έδρες των Δημοτικών Οργανώσεων.

 

2). ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013, στους Μολάους, ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάνω στα κείμενα του Καταστατικού – Διακήρυξης, των Πολιτικών Θέσεων και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, ενόψει του 9ου Καταστατικού Συνεδρίου του Κινήματος, που θα διεξαχθεί από 28 Φεβρουαρίου ως και 3 Μαρτίου 2013.

Συμμετείχαν από μέρους της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ( ΚΟΕΣ ) το μέλος Στέφανος Μιχαλάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνεδρίου και μέλος ΚΟΕΣ Ηλίας Στρατηγάκος και το Μέλος της ΝΟΕΣ Νίκος Κουφός.

Αναπτύχθηκε δημιουργικός και εποικοδομητικός διάλογος και κατατεθήκαν οι απόψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στις εξελίξεις και την προοπτική του ως ιστορικού πολιτικού φορέα διαχρονικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με τις μεγάλες στιγμές και τις καλύτερες περιόδους της Ελλάδας και του ελληνισμού.

Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε η αναγκαιότητα της συμμετοχής της νέας γενιάς, ώστε να ενισχυθεί και να θωρακισθεί το Δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση τίθεται σε αμφισβήτηση από ανθρώπους και σχηματισμούς που δεν το πιστεύουν.

Όλα τα  θέματα που συζητήθηκαν και οι  τοποθετήσεις επεξεργάζονται από τη ΝΟΕΣ και  θα αποσταλούν στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. 

Από τη Γραμματεία της ΝΟΕΣ Λακωνίας