Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης


Η Δραστηριότητα του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης : Κάθε χρόνο και καλύτερα !!!


Πως αλλιώς θα μπορούσε να πει κανείς παρακολουθώντας τη δραστηριότητα του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης την τελευταία πενταετία. Τη χρονιά που πέρασε ο Σκοπευτικός Όμιλος κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής αθλητών σε αγώνες και προπονήσεις που διοργάνωσε στο κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων όπλων στη Σπάρτη και στο ανοιχτό σκοπευτήριο της Σελλασίας.

Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν τριάντα πέντε (35) σκοπευτικοί αγώνες στα σκοπευτήριά του - Αγίου Νίκωνος 136 Σπάρτη και Σελλασία -, εκ των οποίων:

α). Είκοσι τέσσερις (24) διασυλλογικοί αγώνες σταθερού στόχου πυροβόλων όπλων  των 25 μ.

β). Ένας (1) επετειακός Πανελλήνιος Αγώνας Α΄ Κατηγορίας σταθερού στόχου πυροβόλων όπλων  των 25 μ. "ΛΕΩΝΙΔΕΙΑ   2012".

γ). Ένας (1) Πανελλήνιος Αγώνας σταθερού στόχου πυροβόλων όπλων  των 25 μ. "ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΟΕ", σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο Γυθείου και  το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στη μνήμη των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού  Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσαν για την πατρίδα στις 30 προς 31 Ιανουαρίου 1996 στα ΙΜΙΑ.

δ). Συνδιοργάνωσε από κοινού με τον Σκοπευτικό Όμιλο Μάνης το "ΤΟ ΤΑΙΝΑΡΟ", τον Σκοπευτικό Όμιλο Γυθείου και τον Σκοπευτικό Όμιλο "ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ" και την Ελληνική Αστυνομία, επετειακούς σκοπευτικούς αγώνες αεροβόλων και πυροβόλων όπλων  στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της μάχης του Διρού.

ε). Τρεις (3) Πανελλήνιοι αγώνες πήλινου στόχου (ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΟΕ    ΣΚΗΤ)

στ). Ένας (1) διασυλλογικός αγώνας πρακτικής σκοποβολής LEVEL 1

ζ). Πέντε (5) αγώνες αεροβόλων όπλων εκ των οποίων ο ένας με  συνδιοργανωτή το Δήμο Σπάρτης στα πλαίσια της εβδομάδας "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012".

η). Εκατόν ενενήντα (190) προπονήσεις σταθερού και πήλινου στόχου.

Συνολικά υπήρξαν 3.070 συμμετοχές αθλητών από διάφορα σκοπευτικά σωματεία της Χώρας.

Είκοσι τρεις (23) αθλητές συμμετείχαν σε Πανελλήνιους και διασυλλογικούς σκοπευτικούς αγώνες που διοργάνωσε τόσο η Σκοπευτική Ομοσπονδία  όσο και διάφορα σωματεία της Χώρας.

Συνολικά οι αθλητές & αθλήτριες του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης το 2012 κατέκτησαν τριάντα ένα κύπελλα και ογδόντα πέντε μετάλλια.

Κατά την τελετή κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αθήνα, ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης βραβεύτηκε από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, ως 2ος πολυνίκης Όμιλος για το 2012 σε αγώνες κυπέλου Ελλάδος σταθερού στόχου.

Στις 20 & 21 Μαΐου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σκοπευτηρίου Σελλασίας πραγματοποιήθηκε  σε πανελλήνιο επίπεδο, Σχολείο Κριτών Πρακτικής Σκοποβολής στο οποίο συμμετείχαν αθλητές από διάφορους σκοπευτικούς ομίλους της Χώρας.

Επίσης  ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης παρείχε εθελοντικά υπηρεσίες με αθλητές του στο "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012" και συγκεκριμένα στο 70ο CHECK POINT (Εθνική Οδός Τρίπολης Σπάρτης - με διασταύρωση σκοπευτηρίου Σελλασίας).