Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Θανάσης Δαβάκης : Πότε επιτέλους τα Γ.Ε.Φ.;

 25/1/2013

Την καθυστέρηση στην λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στη Λακωνία που έχουν εξαγγελθεί από τον Υπουργό Οικονομικών, έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή που συζητήθηκε χθες, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης αφού για μια ακόμη φορά εξέφρασε την αντίθεση του στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ στο Νομό, που έγιναν όπως είπε χαρακτηριστικά με οριζόντιο τρόπο, ανέφερε στον παριστάμενο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να λειτουργούν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο Γύθειο και την Αρεόπολη του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τους Μολάους και τη Νεάπολη Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας, στη Σκάλα και τις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια απλή συναλλαγή στις Δ.Ο.Υ, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν οι Δ.Ο.Υ σε Μολάους και Γύθειο χωρίς να υπάρχει τίποτε στη θέση τους και οι πολίτες να αναγκάζονται να μεταβούν στη Σπάρτη προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Αυτή η όπως φαίνεται πρόχειρη αντιμετώπιση δημιουργεί ήδη μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και επιβάρυνση για τους φορολογουμένους, παρόλο που οι Δημοτικές Αρχές είχαν φροντίσει εγκαίρως να παραχωρήσουν τους σχετικούς χώρους στους οποίους θα στεγαστούν τα Γραφεία αυτά. Ο κ.Δαβάκης επεσήμανε στον κ.Υφυπουργό ότι πρώτα έπρεπε να λειτουργήσουν τα Γραφεία και μετά να κλείσουν οι Δ.Ο.Υ., όταν μάλιστα όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού έχουν ήδη διαθέσει τους κατάλληλους χώρους.

Ο κ. Υφυπουργός απαντώντας στον κ. Δαβάκη ανέφερε πως το Γραφείο στη Σκάλα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ήδη και σύντομα, μέχρι το τέλος του μηνός, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και τα υπόλοιπα ΓΕΦ. Ανέφερε δε ότι οι οποίες καθυστερήσεις οφείλονται στην έλλειψη υποδομών και δεσμεύθηκε προσωπικά ότι θα φροντίσει να λειτουργήσουν άμεσα τα ΓΕΦ στην Λακωνία.