Χορευτικός Όμιλος Σκάλας.


Ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του


 

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 ο Χορευτικός όμιλος Σκάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε μια αίθουσα γεμάτη από τους φίλους του Ομίλου.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Κουτσοβασίλης ξεκίνησε κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην παρουσία του Ομίλου σε δρώμενα παράδοσης και αντίστοιχους θεσμούς και τόνισε τους στόχους συνέχισης της από τον όμιλο. Την κοπή ξεκίνησε ο ίδιος, με την παρουσία των ιερέων της ενορίας, των δασκάλων του Ομίλου και ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου. 


Η ευχάριστη βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση χορών από μικρούς και μεγάλους, ενώ δεν έλειπε και η αυθόρμητη συμμετοχή παλαιότερων μελών, δηλώνοντας την αγάπη τους για το χορό. 

Με την παρουσία τους στήριξαν τον όμιλο γονείς και φίλοι που δεν δίστασαν να χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό, να απαθανατίσουν με φωτογραφίες τους χορευτές και να συμμετέχουν στο τέλος της εκδήλωσης στο λαϊκό πρόγραμμα.

Οι χοροί που παρουσιάστηκαν κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος περιοχών της Ελλάδος και τα 200 περίπου μέλη του Ομίλου, κάθε ηλικίας, έδειξαν πως η αγάπη για το χορό και την παράδοση ξεπερνά κάθε δυσκολία βημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους χορευτές ανήκουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές.

Ο Χορευτικός όμιλος Σκάλας διανύοντας το 13ο έτος ύπαρξης του φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας την πίστη του στη γνήσια παράδοση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τοπικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, με κίνητρο την αλληλεγγύη για την προώθηση του πολιτισμού στην τοπική κοινωνία.