Κέντρο Υγείας Αρεόπολης


ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΕΩΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Για πρώτη φορά οι ΦΚΠΙ αγκαλιάζουν τα παιδιά της Ανατολικής Μάνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη ζωή» οι εθελοντές ιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού και ιατροί των τριών όπλων των ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκονται στην Αν. Μάνη για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις όλου του παιδικού πληθυσμού (βρέφη, νήπια, προνήπια, δημοτικό και γυμνάσιο). Πέραν των ιατρικών εξετάσεων, θα εμβολιαστούν τα παιδιά που υπολείπονται ιατρικού εμβολιασμού.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες που αφορούν στην πρόληψη και την ψυχική υγεία. Η ενημέρωση απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους έφηβους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής διοργανώνουν εκστρατείες προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης επί 17 συναπτά έτη με στόχο τη θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας όλου του ακριτικού πληθυσμού, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της πολιτείας για καλύτερες παροχές υπηρεσιών υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη σύμπραξη του ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας και του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κλιμάκιο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ, ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ,  ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΩΡΛ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ) θα επισκεφθεί και θα παράσχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις - συμβουλές σε όλα τα παιδιά των παρακάτω σχολείων.

29/1/2013: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Πύργου Δυρού και Φλομοχωρίου-Κότρωνα.

30/1/2013: Εξέταση στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης (πρωί και απόγευμα).

                   Ώρα 14:00-15:00: Ενημερωτικές διαλέξεις  για γονείς και εκπαιδευτικούς.

31/1/2013 & 1/2/2013: Δημοτικό Σχολείο Αλίκων & Νηπιαγωγείο -Δημοτικό -Γυμνάσιο Αρεόπολης (πρωί και απόγευμα).

02/2/2013: Εξέταση στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.                                     

Το αναδιαμορφωμένο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, παρά την εξαιρετικά ασταθή και αντιπαραγωγική κοινωνικο-πολιτική συγκυρία, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναμόρφωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη σαγηνευτική αυτή γωνιά της γηραιάς ηπείρου. Προτάσσοντας την προσφορά στον πολίτη και εισπράττοντας ικανοποίηση, απευθυνόμαστε στα παιδιά διοργανώνοντας την εκστρατεία αυτή.

Η Προληπτική Ιατρική αποτελεί έναν ιδιαίτερης βαρύτητας τομέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η ανταπόκριση των πολιτών είναι η ανταμοιβή μας.

  Όλοι Μαζί, μια ΑΓΚΑΛΙΑ για τη ΖΩΗ! 

============

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/1/2013: Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

14:00-15:00 Διατροφικές διαταραχές σε παιδιά και εφήβους - Κατερίνα Χοτζόγλου

Μαθησιακές δυσκολίες: Ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά παιδιών και παρεμβάσεις στο σχολικό και οικογενειακό πλαίσιο - Κατερίνα Χοτζόγλου

Πως η ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας επηρεάζει την μαθησιακή ικανότητα και την ποιότητα ζωής του παιδιού (Μέσω διαδικτύου SKYPE) - Ειρήνη Κιάμου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/2/2013: Γυμνάσιο-Λύκειο Αρεόπολης

Διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά με θέμα: Εφηβεία-Οικογένεια-Σχολείο: Σχέσεις.

Δοκιμάζοντας τους νέους ρόλους σε περιβάλλον συγκρούσεων.

Ομιλητές: Γεώργιος Φρέρης - Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής του Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος Κέντρου Ψυχικής Υγείας ΓΝΝΘΑ (Η Σωτηρία)

Κατερίνα Χοτζόγλου - Κλινική Ψυχολόγος, BPS Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία, Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Νοσ. Παίδων Π & Αγλ. Κυριακού

Ειρήνη Κιάμου Μ.Α. CCC-SLP Παθολόγος λόγου και ομιλίας, Συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, Επιστημονική Υπεύθυνη των ομάδων «EQWITHIQ» & «ΕΥΛΟΓΟΝ», Τέως Καθηγήτρια ΑΤΕΙ  Ηπείρου.