Τοπικό και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παρορείου


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΡΕΙΟΥ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΡΕΙΟΥ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

       

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε τη Κυριακή 20-1-2013 το Τοπικό  και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παρορείου.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του κ. Πανάγου Στελλάκου και είχε απόλυτη επιτυχία έγινε παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.

Παραβρέθηκαν ακόμη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Σπάρτης, ο πρωτοπρεσβύτερος Μυστρά π. Λαζαρος Σκάγκος, ο Διάκονος π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης και υπεύθυνος για την  Δημοτική Ενότητα Πελλάνας κ. Παρασκευάς Καλομοίρης, η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη για το τέως Δήμο Οινούντος κα. Τζένη Παπαστάθη, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Τσέκος και Ιωάννης Καρμοίρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Παρορείου αλλά και πολλοί φίλοι του χωριού.

Την πίτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος και στη συνέχεια απεύθυνε λόγο πνευματικό σε όλους τους παρισταμένους.

Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Παρορείου κ. Σταύρος Περγαντής μαζί με τον εφημέριο Παρορείου π. Θεολόγο Γκιουζέλη, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κα. Δήμητρα Μπεζεριάνου - Μακελλαράκη και Δημήτριο Βύρη, καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου κα. Ελένη Σπυριδάκου, Κωνσταντίνο Βαλκανά, Ιωάννη Χίο και Παναγιώτη Καπετανέα.

Η πίτα περιελάμβανε 2 φλουριά, το ένα της Εκκλησίας όπου το έτυχε ο μικρός Κωνσταντίνος Στελλάκος και πήρε ως δώρο μια εικόνα του Αγίου Νικολάου και το άλλο του Τοπικού Συμβουλίου που το έτυχε ο Πανάγος Στελλάκος και πήρε ως δώρο μια παλιά φωτογραφία σε κορνίζα από την πλατεία του «Κεράμου».

Ο εφημέριος Παρορείου π. Θεολόγος Γκιουζέλης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του καθώς και όλους τους τοπικούς άρχοντες και τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταύρος Περγαντής στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς άρχοντες και τον κόσμο που παραβρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο για την μεγάλη τιμή που τους έκανε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση τους και να έρθει για να ευλογήσει την πίτα. Ακόμη εξήρε τη μεγάλη προσφορά του και το μεγάλο του έργο για το Λακωνικό λαό που επιτελεί εδώ και 33 χρόνια στη Μητρόπολη, καθώς και για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο σε μια εποχή που οι ανάγκες  του κόσμου είναι μεγάλες και δύσκολες..

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Σπάρτης, όπου αφού συνεχάρη όλους όσους διοργάνωσαν αυτήν την ωραία εκδήλωση, μετέφερε τις ευχές του κ. Δημάρχου και τόνισε πως ο Δήμος προσπαθεί να είναι δίπλα στο πολίτη, να λύνει προβλήματα της καθημερινότητας του και να εκτελεί  διάφορα έργα παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει ο Δήμος και η χώρα.

Την εκδήλωση συνόδευσε με  τη μουσική του και τα τραγούδια του ο καθηγητής μουσικής κ. Σαράντος Κουρτσούνης.