Θανάσης Δαβάκης - Θέματα Υγείας.


Νέα Παρέμβαση Δαβάκη για τη λειτουργία του ΚΕΠΑ Σπάρτης και τα οδοιπορικά των αιμοκαθαρόμενων.

21/1/2013

Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην χορήγηση των εξόδων μετακίνησης για τους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς καθώς και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που περιμένουν πολλούς μήνες για να εξεταστούν από τα ΚΕΠΑ, αποτελούν το αντικείμενο της Παρεμβάσεως του Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας κ. Λυκουρέντζο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση.

Ο κ. Δαβάκης επισημαίνει στην παρέμβαση του ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των εξόδων μετακίνησης προς τους νεφροπαθείς, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί νεφροπαθείς να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πληρώσουν το μισθωμένο ΤΑΞΙ για να μεταβούν στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης, που στην περίπτωση της Λακωνίας βρίσκεται στα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων.

Ακόμη ο Λάκωνας βουλευτής ζητά από τους κ.κ. Υπουργούς να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης των χρηματικών ποσών που λαμβάνουν οι νεφροπαθείς ως έξοδα μετακίνησης, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη της λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις πληρωμές των οδοιπορικών εξόδων μετακίνησης από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσον αφορά τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξέταση ασφαλισμένων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ο Λάκωνας Βουλευτής ζητά άμεσα τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες που περιμένουν να επανεξεταστούν, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, διότι τους έχει διακοπεί η σύνταξη, που αποτελεί και το μοναδικό τους εισόδημα επειδή δεν μπορούν, λόγω προβλημάτων υγείας, να εργασθούν.