Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Στην πρώτη γραμμή σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα της Λακωνίας από το Θανάση Δαβάκη

 


 

17/1/2013

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη συγχώνευση Οργανισμών του, το λόγο έλαβε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, εστιάζοντας την προσοχή του κυρίως στο ζήτημα αλλαγής του τρόπου υλοποίησης των μετεγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Σχολών και του ΤΕΙ της Σπάρτης.

 

Ο κ. Δαβάκης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας διορθώνει αρκετές παραλείψεις και σφάλματα του παρελθόντος που κρατούν «δέσμιο» το σύστημα εκπαίδευσης της πατρίδας μας, προσφέροντας εξορθολογισμό και εξοικονόμηση πόρων με τη συγχώνευση Οργανισμών του.

 

Στη συνέχεια ο Λάκωνας βουλευτής εστίασε την προσοχή του στο ζήτημα της αλλαγής της διαδικασίας υλοποίησης των μετεγγραφών, κάνοντας σαφή αναφορά στην ανάγκη αύξησης των οικονομικών κριτηρίων που θέτει ως προϋπόθεση το νομοσχέδιο.

 

Ειδικότερα, ο κ.Δαβάκης ζήτησε από τον Υπουργό να αυξηθούν τα ποσά ανά άτομο που αποτελούν προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της μετεγγραφής, δεδομένου ότι το ζήτημα των μετεγγραφών είναι βαθύτατα πολιτικό την περίοδο που σήμερα διανύει η Ελληνική κοινωνία.

 

Εξάλλου, ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα της μετεγγραφής και στους επιτυχόντες του σχολικού έτους 2010-11 πέραν αυτών του προηγούμενου σχολικού έτους, αλλά και να υπάρξει αυξημένη ευαισθησία για τους επιτυχόντες με προβλήματα αναπηρίας καθώς και για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ειδικής Αγωγής.

 

Στο μεγαλύτερο μέρος όμως της ομιλίας του ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στο παλακωνικό αίτημα για αδιατάρακτη συνέχιση της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και του ΤΕΙ της Σπάρτης, τονίζοντας στον κ. Υπουργό την αξία της δωρεάς του συμπατριώτη μας Ευσταθίου Βαλιώτη, ο οποίος εξ ολοκλήρου κατασκεύασε και δώρισε στην Ελληνική Πολιτεία το κτήριο που στεγάζει το ΤΕΙ της Σπάρτης.

 

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον παριστάμενο Υπουργό την ενίσχυση των Σχολών της Λακωνίας, λέγοντας ότι όποιοι επεξεργάζονται σχέδια μεταφοράς του ΤΕΙ της Σπάρτης στην Μεσσηνία, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την απόφαση των Λακώνων πολιτών να προασπίσουν τα κεκτημένα τους που οι ίδιοι εξάλλου έφτιαξαν.