Δήμος Σπάρτης - Πολιτισμός


Mε εξαιρετική επιτυχία η παρουσίαση

του "Αρχείου Δημητρίου Κ. Σαλβαρά (1832-1843), Από το Μυστρά στη Σπάρτη"

Tο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στην Πνευματική Εστία Σπάρτης το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Λακωνίας παρουσίασαν το Δεύτερο Τόμο του Αναλυτικού Ευρετηρίου του «Αρχείου Δημητρίου Κ. Σαλβαρά (1832-1843), Από το Μυστρά στη Σπάρτη», που εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 2012, με επιμέλεια της Πέπης Γαβαλά.


Το βιβλίο, όπως και το έργο της υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, παρουσίασαν η Δ/ντρια των Γ.Α.Κ Δρ. Μαριέττα Μινώτου, ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Κρεμμυδάς και η ιστορικός - Διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κα. Ευτυχία Λιάτα.

Η "φωνή του Αρχείου" με τη βοήθεια του Δημήτρη Βλαχάκου και της Μαρίας Συνοδινού, μελών της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας (Ε.Θ.Ο.Λ.), εντυπωσίασε το κοινό.

Ο δεύτερος τόμος του ευρετηρίου του Αρχείου Δ.Κ. Σαλβαρά διενεμήθει στο κοινό στο τέλος της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος ,ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας & Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.