Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


 

Δήλωση Θανάση Δαβάκη για τα πυρόπληκτα δάνεια.

3/1/2013

" Η είσοδος της νέας χρονιάς, συνοδεύτηκε από μια θετική εξέλιξη σχετικά με τα δάνεια πυρόπληκτων περιοχών της χώρας όπως η Λακωνία. Και αυτή είναι η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα, που δίνει τη δυνατότητα  αναστολής  στην πληρωμή των δόσεων που οφείλουν στις Τράπεζες για το 2012, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007 και έλαβαν τα δάνεια αυτά χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Άλλωστε αποτελούσε επιτακτική ανάγκη η ρύθμιση και των δανείων αυτών, όπως είχε γίνει και με τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι τα μη εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια είναι η πλειοψηφία αυτών που έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007.

Τώρα πρέπει οι διαδικασίες να κινηθούν τάχιστα ώστε η εγκύκλιος εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης να αποσταλεί άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στις Τράπεζες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τις ήδη καταβεβλημένες δόσεις, αλλά και για τις αναλήψεις από τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων που έγιναν χωρίς τη συγκατάθεση των επιχειρηματιών.

Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μια ανάσα αλλά και ένα μήνυμα στήριξης στον δοκιμαζόμενο επιχειρηματικό κόσμο που προσπαθεί να επιβιώσει", δήλωσε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κ. Δαβάκης με συνεχείς κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις, καλούσε τον Υπουργό Οικονομικών να ρυθμίσει και τα μη εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια.