Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης.


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, ορειβατική και πεζοπορική εξόρμηση στο ΒΟΡΕΙΟ ΤΑΫΓΕΤΟ, την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012.

 Η ορειβατική ομάδα θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ - ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ - ΛΟΥΣΙΝΑ [ώρες πορείας: περίπου 6 (αναλόγως της ποσότητας και της κατάστασης του χιονιού)- βαθμός δυσκολίας: Β (Μέτρια)]

Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση, η σχετική εμπειρία κίνησης σε χιονισμένο πεδίο και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε ορειβατικά άρβυλα, γκέτες κλπ) .

Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν επιδεινωθούν περαιτέρω, θα πραγματοποιηθεί και πεζοπορική διαδρομή προς τη Λουσίνα.

Η πεζοπορική ομάδα θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή ΚΑΣΤΟΡΙ (Αγ.Μάμμας) – ΤΙΚΛΑ – ΜΠΡΟΥΣΑΓΚΑ – ΛΟΥΣΙΝΑ [ώρες πορείας : περίπου 3- βαθμός δυσκολίας: Α-Β (Εύκολη-Μέτρια)].

Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (επιθυμητά ορειβατικά άρβυλα ή άλλα ανθεκτικά στην υγρασία παπούτσια, αδιάβροχο, «ζεστά» ρούχα κλπ) .

Από τη Λουσίνα πεζοπορική κατάβαση προς τη θέση «Σταυρούλης» (περίπου 0.30 ωρ.) και, στη συνέχεια, μεταφορά με οχήματα στο Καστόρι (και στο Γεωργίτσι, για τους οδηγούς των οχημάτων).

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο για Καστόρι – Γεωργίτσι, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας. Η επιστροφή στη Σπάρτη προβλέπεται για τις 6, περίπου, το απόγευμα .

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής 14/12/2012 στον υπεύθυνο αρχηγό της ανάβασης, κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419)