Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Παρέμβαση Θανάση Δαβάκη στη Βουλή για το Τ.Ε.Ι. Σπάρτης


 10/12/2012

Να δοθεί τέλος στην φημολογία μεταφοράς του Τμήματος Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Σπάρτης στην Καλαμάτα, ζητά από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο Λάκωνας Βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Δαβάκη προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, η οποία και θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας σε Ερώτησή μου (α.π.1702/14-9-2012) σχετικά με τη πρόθεση του Υπουργείου να προβεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Σχολών ή Τμημάτων και Τμημάτων ΤΕΙ, ανέφερε «ότι ο εξορθολογισμός του Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μας θα γίνει με βάση ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια».

Όπως είναι γνωστό στη Σπάρτη υφίσταται το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που αποτελεί παράρτημα του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Τελευταία όμως διαφαίνεται η πρόθεση οργάνων του Ιδρύματος, για μεταφορά του στην Καλαμάτα, με την επίκληση επιχειρημάτων κατά βάση οικονομικής φύσεως. Όμως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα λειτουργικά έξοδα του Τμήματος της Σπάρτης δεν είναι υπέρογκα για τη φύση ενός τέτοιου Τεχνολογικού Ιδρύματος και σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν μερικώς να μειωθούν, με τις κατάλληλες ενέργειες των οργάνων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.

Ας σημειωθεί δε ότι η συγκεκριμένη δομή οφείλεται εξ’ ολοκλήρου στη δωρεά του ζεύγους Βαλιώτη, το οποίο ανέλαβε προσωπικά, πριν μερικά χρόνια, πλήρως το κόστος της κατασκευής της. 

Είναι δυνατόν τώρα, χωρίς να παραγνωρίζουμε την οικονομική συγκυρία, όταν το ελληνικό κράτος δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του συγκεκριμένου ιδρύματος να επικαλείται τώρα οικονομικούς λόγους για την λειτουργία του;

ΕΠΕΙΔΗ η Λακωνική κοινωνία και οι θεσμικοί της φορείς συνεργαζόμενοι καταφέραμε να λειτουργήσουν οι Πανεπιστημιακές Σχολές και το ΤΕΙ της Σπάρτης, δεν πρόκειται να δεχθούμε μια τέτοια εξέλιξη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σχετικά με τη μόνιμη και σταθερή λειτουργία του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Σπάρτη.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης