Το ΚΕΕΜ Σπάρτης τίμησε και φέτος τους πεσόντες στρατιώτες στον Καραβά

40 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την 1η Δεκεμβρίου 1972 όταν στρατιωτικό όχημα του ΚΕΕΜ Σπάρτης κατευθυνόμενο στο Καστόρι Λακωνίας εξετράπη της πορείας του στον Καραβά, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό δώδεκα οπλιτών που επέβαιναν σε αυτό.

Οι δώδεκα αδικοχαμένοι οπλίτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και  του αγήματος που θα απέδιδε τιμές, ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοκλήτου, προστάτη του Καστορίου, στην εν λόγω κωμόπολη.

Ένα χρόνο αργότερα το ΚΕΕΜ, στη μνήμη των οπλιτών του, ανήγειρε μνημείο στην τοποθεσία και καθιέρωσε το ετήσιο μνημόσυνο.

Το μνημόσυνο τελέσθηκε και φέτος από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι, εκπροσωπώντας το ΚΕΕΜ Σπάρτης, από τον Συνταγματάρχη κ. Αθανάσιο Ρεκουνιώτη.

Στρατιωτικό άγημα του ΚΕΕΜ Σπάρτης απέδωσε τιμές στους αδικοχαμένους οπλίτες, ενώ επίσης τίμησαν τη μνήμη τους με την παρουσία τους οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, βουλευτές του Νομού και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, το οποίο συμμετείχε και φέτος στην επιμνημόσυνη τελετή, καθώς και αρκετοί πολίτες.