Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


 

Απάντηση του Υπουργού Παιδείας στο Θανάση Δαβάκη για τη σίτιση των φοιτητών στη Σπάρτη

6/12/2012

Αίσια έκβαση είχαν τελικά, οι πιέσεις του Λάκωνα βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρούνταν στη σίτιση των φοιτητών, που σπουδάζουν στη Σπάρτη.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας σε σχετική Κοινοβουλευτική Παρέμβαση του κ. Δαβάκη, αναφέρει ότι με μέριμνα του Υπουργείου ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στη διαδικασία σίτισης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οπότε κανονικά πλέον σιτίζονται οι φοιτητές.

Μάλιστα ο κ. Υπουργός, παραθέτει στον κ. Δαβάκη και τα σχετικά ποσά που διατίθενται κατά την τελευταία τριετία από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τη σίτιση των φοιτητών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ευθύνη κατανομής-διάθεσης των χρηματικών ποσών για τη σίτιση των φοιτητών, ανήκει αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα το 2010 δαπανήθηκαν 370.000 ευρώ, το 2011 δαπανήθηκαν 340.00 ευρώ και τέλος για το 2012 δόθηκαν 5000.000 ευρώ, στην προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε να σιτιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές, πάντοτε βεβαίως με εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος ο κ. Υπουργός αποδίδει την όποια καθυστέρηση υπήρξε στην έναρξη της διαδικασίας δωρεάν σίτισης των φοιτητών, στην μη έγκυρη υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές.