13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής


Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής είναι γεγονός. Το φετινό συνέδριο, το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διοίκησης Αθλητισμού και την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Αθλητισμού (Ελλ.Ε.Δ.Α.), θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη από τις 7-9 Δεκεμβρίου 2012.

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ευελπιστεί ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αποτελέσουν κίνητρο για να ανοίξει ο διάλογος, ώστε ο ελληνικός αθλητισμός να οργανωθεί με στελέχη άρτια εκπαιδευμένα στον τομέα Οργάνωσης, Διοίκησης και Marketing.

Το φετινό συνέδριο θα έχει ως θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό: Η απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Σπάρτης, με επίσημους χορηγούς την ΟΠΑΠ Α.Ε., την ΕΚΟ, τη «Νίκη Εκδοτική Α.Ε.», ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΝΕΤ 105,8.  

Την Παρασκευή, μετά την τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου, θ’ ανοίξει η πρώτη «στρογγυλή τράπεζα», η οποία έχει θα έχει θέμα: «Η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η προοπτική αναδιοργάνωσής του». Θα συντονίσει ο ειδικός σύμβουλος της ΟΠΑΠ International και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Dr. Τάκης Αλεξόπουλος.

Σε αυτή θα συμμετέχουν οι: Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάριος Πουλινάκης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (UEPS), Γιάννης Δάρας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 7/12/2012, στις 15.00, ενώ η τελετή έναρξης του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για τις 17.00 στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη, (Ορθίας Αρτέμιδος & Πλαταιών).

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και «ψυχή» του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κριεμάδης.

Άρωμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στη Σπάρτη

Το μουσείο της Εθνικής ομάδας θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στη Σπάρτη. Τα μοναδικά και σπάνια εκθέματα, τα οποία συγκεντρώθηκαν με πολύ κόπο και αγάπη από τα μέλη του συνδέσμου «Γαλανόλευκος Φάρος» και αναδεικνύουν την επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα φιλοξενηθούν σε έναν ειδικό χώρο του πανεπιστημίου, δίπλα στην αίθουσα του Συνεδρίου και θ’ αποτελέσουν πόλο έλξης για τη νεολαία της περιοχής.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Νικος Φλέκκας, μαζί με μέλη του Δ.Σ. θα παρουσιάσουν τα δεκάδες εκθέματα, που είναι η ζωντανή ιστορία του έπους του 2004, στους συνέδρους και τους επισκέπτες.