Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Θανάσης Δαβάκης: Τι γίνεται με τη Μαθητική Εστία Σπάρτης ;

29/11/2012

Επαναφέρει εκ νέου στη Βουλή, το ζήτημα της ανακατασκευής του κτηρίου της Παλιάς Μαθητικής Εστίας Σπάρτης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του προς τους Υπουργούς Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, ζητά να πληροφορηθεί ποιος σχεδιασμός υπάρχει από τα συναρμόδια υπουργεία για την ανακατασκευή του κτηρίου της Παλαιάς Μαθητικής Εστίας Σπάρτης, η οποία και εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης στην είσοδο της πόλης.

Αναλυτική η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:  

Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζει το κτήριο της Παλαιάς Μαθητικής Εστίας Σπάρτης, στην είσοδο της πόλης, το οποίο και ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας του Υπουργείου Παιδείας.

Σε παλαιότερη κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, σχετικά με την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης και παράδοσης στην φοιτητική, σπουδαστική και μαθητική κοινότητα της πόλης, των εγκαταστάσεων της Παλαιάς Μαθητικής Εστίας, η τότε Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου στην απάντηση της ανέφερε τα εξής: α) Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γινόταν η δημοπράτηση του έργου, διότι τόσο το ΕΙΝ καθώς και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Καλαμάτας υποστηρίζουν την αναγκαιότητα ύπαρξης της συγκεκριμένης εστίας ως βασικό παράγοντα για την φοιτητική και σπουδαστική μέριμνα στην περιοχή β) αναμένεται να γίνει επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης του Έργου «Ολοκλήρωση Εργασιών Μαθητικής Εστίας Σπάρτης», που περιλαμβάνουν τις απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ γ) θα ακολουθήσει επαναδημοπράτηση του έργου δ) προβλέπεται η εκ νέου διεξαγωγή Διεθνούς Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί:

Α) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτηρίου της Παλαιάς Μαθητικής Εστίας Σπάρτης ;

Β) Πότε αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου ;