Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Να μην κλείσει το ΕΠΑ.Λ. Γυθείου ζητά ο Θανάσης Δαβάκης


Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (Yφυπουργός Παιδείας) προς Θανάση Δαβάκη : Δεν κλείνει το ΕΠΑ.Λ. Γυθείου

 27/11/2012

Η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΠΑ.Λ Γυθείου, ήταν το αντικείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν λίγες μέρες.

Ο κ. Δαβάκης κατά την αρχή της ομιλίας του ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη συγχώνευση του ΕΠΑ.Λ. Γυθείου με το ΕΠΑ.Λ. της Σπάρτης, επιλογή η οποία εάν υλοποιηθεί είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης «θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους μαθητές και τις οικογένειες τους, οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν ως και 150 χλμ. συνολικά για να καταφέρουν να σπουδάσουν».

Στη συνέχεια ο Λάκωνας βουλευτής επεσήμανε στον κ. Παπαθεοδώρου ότι το ετήσιο λειτουργικό κόστος του ΕΠΑ.Λ Γυθείου είναι πολύ χαμηλό και κυμαίνεται γύρω στα 5.000 ευρώ ετησίως, τονίζοντας πως η πολιτεία λαμβάνοντας υπόψιν της το στοιχείο της αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και τα συμφέροντα των μαθητών, οφείλει να παράσχει στους 33 μαθητές που φοιτούν στο ΕΠΑ.Λ Γυθείου το στοιχειώδες δικαίωμα της γνώσεως.

Ο κ. Υφυπουργός κατά την απάντηση του ανέφερε στον κ. Δαβάκη, ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας, λαμβάνεται με Υπουργική απόφαση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχώνευση του ΕΠΑ.Λ Γυθείου με το ΕΠΑ.Λ Σπάρτης.