Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης


Ολοκληρώθηκε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος αγοριών στην Ταϋγέτη στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης

Με μια λιτή και όμορφη γιορτή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019 η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος αγοριών, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη, που φιλοξένησε 50 παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών απ’ όλη την μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Τους γονείς, συγγενείς και φίλους των παιδιών καλωσόρισε,  στον χώρο της τραπεζαρίας, ο αρχηγός της περιόδου, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αρχικά παρουσίασε τις ομάδες και το νόημα της ονοματοδοσίας τους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά αυτές τις ημέρες. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο για το ανύστακτο ενδιαφέρον, την έκδηλη αγάπη του και για τη σημαντική αυτή ευκαιρία που παρέχει προς τα παιδιά όλων των ηλικιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

  Επίσης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον γενικό υπεύθυνο των κατασκηνώσεων και εφημέριο Σελλασίας π. Νικόλαο Τσέτσεκα για την εύρυθμη λειτουργία και την τροφοδοσία των κατασκηνώσεων, τον εφημέριο Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λάτση που ήταν ο υπεύθυνος ιερέας της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου,  τους ομαδάρχες και τους βοηθούς τους για την άψογη συνεργασία και την ολοπρόθυμη συμβολή τους, τους ιατρούς που κάθε ημέρα βρίσκονταν κατά την ώρα των παιχνιδιών στο πλευρό των παιδιών, τις μαγείρισσες και την καθαρίστρια που νυχθημερόν φρόντιζαν για το φαγητό και την καθαριότητα  αντίστοιχα, καθώς και τους ίδιους τους γονείς που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις της τοπικής  Εκκλησίας.

Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν παρουσίαση των ομάδων τους, τραγούδησαν χριστιανικά και παραδοσιακά τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Μετά τη λήξη της γιορτής και την προσφορά αναμνηστικών δώρων, τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους με την Ταϋγέτη για την επόμενη χρονιά, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον καλό καλοκαίρι.

====