Ο εορτασμός του Αγίου Νίκωνος στη Σπάρτη - 26/11/2012


Ο εορτασμός του Αγίου Νίκωνος στη Σπάρτη

Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, αλλά και με την συμμετοχή σύμπαντος του κλήρου και πλήθους πιστού λαού της πόλεως της Σπάρτης, της περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και των γειτονικών νομών, εορτάστηκε την 26η Νοεμβρίου 2012, η μνήμη του πολιούχου και προστάτη της Λακεδαίμονος, Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις επισφραγίστηκαν με την λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Οσίου στους δρόμους της πόλεως.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Λάκωνες Βουλευτές κ.κ Θ. Δαβάκης, Φ. Πατριανάκου και Λ. Γρηγοράκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα. Α. Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Π. Νίκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γ. Πουλοκέφαλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μ. Δασκαλάκης, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δ. Μακρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Ν. Ιωαννίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης κ. Κ. Γιόβας, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Ευστάθιος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους αρχιερείς, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή του πολιούχου Οσίου Νίκωνος, καθώς και τους εκπροσώπους των αρχών της πόλεως, του νομού και της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και όλους τους ευσεβείς πιστούς, που παρέστησαν με υποδειγματικό τρόπο στον εορτασμό.