Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας


Πρώτα πανελληνίως τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Πρώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα ήρθαν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, με ποσοστό επιτυχίας 100%, σε σύγκριση με τις σχολικές μονάδες των υπολοίπων 58 Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, τα 109 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού μας εφήρμοσαν με εξαιρετική επιτυχία τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου για ηλεκτρονική καταγραφή του εκπαιδευτικού και μαθητικού τους δυναμικού, γεγονός που καταδεικνύει την άρτια διοικητική οργάνωση και αποτελεσματικότητα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας.

Το γεγονός του αυξημένου βαθμού ετοιμότητας των σχολείων αυτών ικανοποίησε πλήρως και τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Μισθό, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Φώτη Πολίτη, γι’ αυτή την πανελλήνια επιτυχία.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη σειρά του, συγχαίρει και δημοσίως όλους και όλες τους Διευθυντές και Διευθύντριες των δημοτικών σχολείων του νομού, καθώς και τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων που με τη συνεχή προσπάθειά τους και το αμείωτο ενδιαφέρον τους σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης σχολικών μονάδων και πάντα σε συνεργασία με το ακούραστο προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατάφεραν αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, επιτυχία που –όπως δήλωσε- «δε θα πρέπει να μας εφησυχάζει, αλλά να μας κρατά σε συνεχή εγρήγορση για συνεχείς επιτυχίες στα πλαίσια πάντα της υπηρέτησης των παιδιών μας και του δημοσίου συμφέροντος».