Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Σπάρτης.


Με συμμετοχή 140 ορειβατών και πεζοπόρων από τους ορειβατικούς συλλόγους Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας, Ε.Ο.Σ. Κορίνθου και το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, με μεγάλη επιτυχία, η κοινή πορεία-εκδήλωση στον Ταΰγετο, αφιερωμένη στη μνήμη του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Δύο ομάδες, που πραγματοποίησαν διαφορετικές διαδρομές - με κοινή, όμως, αφετηρία την Πηγή του Μαγγανιάρη και το δάσος του Τρίποδα - μετά από πολύωρη πορεία στα μονοπάτια που είχε βαδίσει κι ο ίδιος ο μεγάλος Λάκωνας ποιητής, έσμιξαν πάλι στην Αναβρυτή, όπου σε μια λιτή τελετή έγιναν αναφορές σε στιγμές από τη ζωή, αλλά και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Ο «οικοδεσπότης» Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης απέσπασε τα εύσημα των φιλοξενουμένων συλλόγων για το υψηλό επίπεδο των σηματοδοτημένων διαδρομών του βουνού, για τη θερμή φιλοξενία και για την άρτια διοργάνωση. Και, με τη σειρά του, θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης :

∙ τους εθελοντές του συλλόγου που επωμίστηκαν το βάρος του καθαρισμού και σήμανσης των μονοπατιών, της μεταφοράς, καθοδήγησης και συνοδείας των ομάδων, της ετοιμασίας και διανομής των «κερασμάτων» στα σημεία στάσης και κατάληξης.

∙ τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη και προσέφεραν όλα τα απαραίτητα είδη, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους ξένους μας.

∙ το Σύλλογο Βρυσεατών και Φίλων της Αναβρυτής «η Φανερωμένη», για την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεων του συλλόγου στην Αναβρυτή, όπου και πραγματοποιήθηκε η καταληκτήρια εκδήλωση της ημέρας.

Από αυτή την εκδήλωση η Σπάρτη και ο τοπικός Ορειβατικός Σύλλογος βγήκαν «ασπροπρόσωποι» στα μάτια των επισκεπτών μας. Και ο Ταΰγετος κι ο ποιητής του δικαιωμένοι.