Ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά - 9/11/2012


Γιορτάστηκε, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά, με μεγαλοπρέπεια, η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της Στοργής και της Συγνώμης.


Την ημέρα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσταθίου.

Εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου και ακολούθησε λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου γύρωθεν του Ιερού Ναού με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Μολάων.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με δέηση και με την προτροπή του κ.κ. Ευσταθίου έψαλλε όλος ο κόσμος τον Εθνικό Ύμνο σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων οι Βουλευτές κ. Δαβάκης και κα. Πατριανάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα. Τζανετέα, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας κ. Αβδούλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Γιάννου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μολάων κ. Τσολομύτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μονεμβασίας, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Συκιάς και πλήθος πιστών από όλη την περιοχή αλλά και την υπόλοιπη Λακωνία.

Τέλος, στην αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος δόθηκε μικρή δεξίωση.

 


 

πηγή φωτογραφιών : pakia-lakonia.blogspot.com & Λίτσα Ποδάρα-Αβδούλου, την οποία και ευχαριστούμε.